Kizöldült a Monopoly
Kizöldült a Monopoly

A Monopoly, a világhírű ingatlanokkal foglalkozó társasjáték bemutatta játékának legújabb kiadását, a Monopoly: Go Green Editiont, amely a fenntarthatóságot hivatott előmozdítani a játékosok körében olyan fogalmak bevezetésével, mint például a megújuló energiaforrások. A Go Green Edition letér a megszokott, a vállalati kapzsiságról szóló útról, és arra készteti a játékosokat, hogy kevesebbet gondoljanak magukra, és többet a világ strukturális problémáira.

Ebben a kiadásban a játékosok zöld ingatlanokat vásárolnak, adnak el és kereskednek velük, fenntartható döntéseket hoznak, megújuló energiaforrásokba fektetnek be, mint a napenergiával működő mezők és szélerőművek, emellett a kerékpárutakat választják a közlekedési helyzetekben.
A játékmenet mellett figyelemreméltó, hogy az egész társasjáték 100%-ban újrahasznosított papírból készült, beleértve a csomagolást, a játéktáblát, a pénzt, a kártyákat és a tálcákat. A játékkockák cukornádból kifejlesztett növényi alapú műanyagból készülnek, míg a bábuk és a házak FSC tanúsítvánnyal rendelkező, felelősségteljesen beszerzett fából készültek.

Ha szívesen kipróbálnánk az angol nyelvű játékot, innen lehet beszerezni, magyarul sajnos még nem kapható.

(Green Queen)

(fotó: pixabay – mpmd2009)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon