Ma kezdődött az idei Európai Mobilitási Hét
Ma kezdődött az idei Európai Mobilitási Hét

Az környezetbarát és fenntartható városi közlekedést népszerűsítő rendezvény idei témája a „Fenntartható közlekedés a biztonság és egészség jegyében”. Ezzel egyfelől azon helytállás előtt tiszteleg, amelyet Európa és a világ tanúsított a COVID-19-világjárvány alatt, másfelől reflektál a kontinensen korábban nem tapasztalt egészségügyi válság miatti változásokban rejlő lehetőségekre is.

Ezen a héten az európai városok és nagyvárosok fokozott erőfeszítést tesznek a fenntartható közlekedési megoldások bevezetésének népszerűsítésére, ösztönözve a lakosokat, hogy próbálják ki a gépkocsihasználat alternatíváit – írja a BKK.

Maradj egészséges, közlekedj fenntarthatóan! – szólít az idei kampány szlogenje, mely összhangban van a több mint 20 éves múltra visszatekintő rendezvénysorozat alapvető céljaival.

A kampány évről-évre népszerűbb itthon is, az utolsó járvány előtti évben, 2019-ben 292 hazai település vett részt hivatalosan a programokon.

Idén a tavalyinál jóval több, összesen 237 település csatlakozott, melyek programjait az önkormányzatok felületein, illetve az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap közösségi oldalon és a mobilityweek.eu-n lehet megtalálni.

search icon