Ma van a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap
Ma van a Nemzetközi Energiatakarékossági Világnap

A 2000 óta megrendezésre kerülő világnap a környezettudatossága, a fenntarthatóságra és az energiatakarékosságra hívja fel az emberek figyelmét. Ha tehetjük, ma egy kicsit jobban gondoljuk végig azt, hogy egyes cselekedeteinkhez milyen energiafelhasználás társul!

Az esemény alkalmából Horváth Péter János, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) elnöke adott ki közleményt, melyben azt írja, a természeti környezet megóvása közös felelősség.

A világnap apropóján a hivatal egy plakátsorozatot adott ki, mely segítheti a lakosság szemléletformálását, a jövőben pedig további programokkal próbálják majd felhívni az emberek figyelmét az energiahatékonyság fontosságára.

A szemléletformálás része a MEKH társadalmi felelősségvállalási programjának része, melynek célja a környezet megóvása, a környezettudatos gondolkodás és a zöld szempontok beépítése a mindennapokba. A most elkészített plakátok 14 témakörben hívják fel a figyelmet azokra a mindennapi praktikákra, amelyekkel mindenki a saját környezetében energiát takaríthat meg és csökkentheti a környezet terhelését.

Horváth Péter János közleményében megemlítette: Magyarország vállalta, hogy 2030-ra 40 százalékkal csökkenti a szén-dioxid-kibocsátását, valamint hogy az ország végsőenergia-felhasználása nem haladja meg a 2005-ös értéket.

A célokhoz többek közt a zöld távhőrendszerek kialakításának támogatásával, a biomassza, a biogáz és a geotermikus energia fűtési célra történő hasznosításának növelésével, továbbá a környezetbarát közlekedés előmozdításával kívánnak hozzájárulni.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

(MTI)

search icon