Két magyar sajt is tarolt Norvégiában
Két magyar sajt is tarolt Norvégiában

A Norvégiában megrendezett World Cheese Awards-on, az erdőkürti sajtmanufaktúra két terméke ezüst, valamint bronz minősítést kapott. A magyar manufaktúra kéksajtja második, míg a lóherés félkemény sajt harmadik helyet ért el.

Az erdőkürti Tolbán sajtmanufaktúra egy családi műhely, amit 2014-ben a szakács és mezőgazdasági mérnök felesége alapítottak meg. A termékeik között megtalálhatjuk az áfonyás tökmagos parenyica tekercset, a chilis parenyica falatokat, de készítenek még póréhamus fehérpenészes lágysajtot, valamint füstölt grillsajtot is.

A két nyertes sajt 200 grammos kiszerelésben kapható a webshopjukban, ahol emellett házi vaj és scamorza sajt is vásárolható. A termékeket professzionálisan, de hagyományos eljárások mellett készítik, amelyeket folyamatos fejlesztések mellett, időszakosan meg is újítanak. Már ez a család fő bevételforrása, így szívüket és lelküket beleteszik a sajtok készítésébe.

A manufaktúra sajtmestere Urbán Tibor, egy Facebook-bejegyzésben emelte ki, hogy ez egy remek visszaigazolás arról, hogy a fejlesztések jó irányba haladnak. Terveik szerint a jövőben további versenyeken vesznek részt, hogy a többi sajtjukat is megmérettessék a világ számos országából érkező termékekkel együtt.

(Agroinform)

search icon