Már vécévízből is készítenek sört

Már vécévízből is készítenek sört
Már vécévízből is készítenek sört

A szingapúri sörbarátok egy újfajta sört próbálhatnak ki – ha elég bátrak. A NEWBrew nevű ital idén áprilisban került a boltok polcaira, és újrahasznosított és tisztított szennyvízből készül.

Komolyan nem tudtam volna megmondani, hogy ez vécévízből készült” – mesélte egy helybéli lakos, aki megvásárolta a sört, és kóstolót tartott belőle. „Nem bánnám, ha lenne belőle a hűtőben. Olyan az íze, mint a sörnek, és én szeretem a sört„.

A sört a szingapúri önkormányzati visszanyert vízzel, az úgynevezett NEWaterrel készítik, amely 2003-ban hagyta el először a tisztítóműveket. A visszanyert víz vagy tisztított szennyvíz újrahasznosítása az évek során sokkal hatékonyabbá vált – és szükségesebb is, mint valaha. Világszerte a városok alig vagy egyáltalán nem jutnak tiszta vízhez, és még az Egyesült Államokban is az elöregedő infrastruktúra miatt a fogyasztók sem rendelkeznek állandó vízellátással.

A visszanyert víz nem új fogalom, de a lakosságnak hozzá kell szoknia, ha azt szeretnénk, hogy túléljük az emberiség előtt álló, előre jelzett vízválságot.

Szingapúr bízik abban, hogy képes a víz biztonságos kezelésére és újrafelhasználására. Az is okos dolog, hogy kiemelik a termék környezetbarát jellegét. A vállalat ezzel csatlakozik azokhoz a svédországi, kanadai és amerikai sörfőzdékhez, amelyek saját visszanyert vízből készült sörükön dolgoznak.

Igyunk arra, hogy a sörünk remélhetőleg mindig egy kicsit jobb lesz a környezet számára, és eközben az íze is finom marad.

Forrás (futurism.com)

search icon