Megelégelték Walesben, hogy a turisták út közben végzik a dolgukat
Megelégelték Walesben, hogy a turisták út közben végzik a dolgukat

A Snowdonia Nemzeti Park hatósága megunta, hogy a túraútvonalak egyes részei tele vannak emberi ürülékkel és arra szólította fel a túrázókat, hogy indulás előtt használják a rendelkezésre álló WC-ket.

A park Wales hegyvidéki részén helyezkedik el, melyet természetvédelmi értékei miatt évente több százezren látogatnak. Közülük azonban sok felkészületlenül vágnak neki az egész napos túráknak, így arra kényszerülnek, hogy út közben könnyítsenek magukon.

Mindez mára olyan mértékeket öltött, hogy egyes szakaszokon szó szerint oda kell figyelni minden lépésre, ha a túrázók nem akarnak egymás exkrementumába lépni.

Egyesek a park felvetése kapcsán azzal érveltek, hogy a területen nincs elég illemhely, ezt azonban az intézmény visszautasította. Ahogy Helen Pye, a park munkatársa a BBC-nek elmondta, az egyes ösvényeken található ürülékről szóló jelentések „felzaklatóak és riasztóak”, de nincs szükség további illemhelyek létesítésére.

https://twitter.com/nature_captures/status/1516829445784489999?s=20&t=Zib2UwzC8bvmSwbehNWZhQ

A park képviselői azt is közölték, hogy a túrázók túlnyomó többsége jól felkészülten érkezik, és a túra előtt használja a kiindulópontoknál található illemhelyeket. (BBC)

search icon