Minden új hallgató után ültet egy fát a Soproni Egyetem

Minden új hallgató után ültet egy fát a Soproni Egyetem
Minden új hallgató után ültet egy fát a Soproni Egyetem

A soproni felsőoktatási intézmény idén felkerült a legzöldebb, környezettudatos egyetemek világranglistájára, a széles körben elismert Green Metric rangsorba és ez hűen tükrözi az egyetem környezetvédelmi elköteleződését.

A Soproni Egyetem régóta elkötelezett a fenntartható és környezetbarát működés mellett ez a szemléletmód pedig az oktatási és kutatási munkát is áthatja. Az új kezdeményezésükkel pedig az Agrárminisztérium által 2019-ben indított Országfásítási Programmal összhangban vállalják, hogy minden évben az őszi félévre felvett valamennyi elsős hallgató után egy új csemetét ültetnek.

Fotók: Soproni Egyetem

Az erdőterületek bővítése kiemelten fontos a klímaváltozás elleni küzdelemben, a fásítás ugyanis a világon a leghatékonyabb, ember által véghez vihető szén-dioxid-megkötő tevékenység, így nem csak a társadalom lesz gazdagabb jól képzett szakemberekkel néhány év múlva, hanem az erdővel borított területek nagysága is növekszik hazánkban.

Ennek a szemléletmódnak a jelképes megtestesülése az az elképzelés is, hogy a tanulmányaikat megkezdő évfolyamok is saját fát fognak kapni az egyetem vagy Sopron város frekventált területén, melyet minden évben ünnepélyes keretek között ültetnek majd el az évfolyam, illetve a karok képviselőivel.

Az egyetem képzésein egyébként nagy számban fordulnak elő a fenntarthatósággal és a környezetvédelemmel kapcsolatos kurzusok, az intézmény saját parkja pedig egy 17 hektáron elterülő botanikus kert, ahol a hallgatók a tanulás mellett fel is töltődhetnek.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

(uni-sopron.hu)

search icon