Ne bánd, hogy elmarad a szilveszteri buli! – Szervezz otthonra kreatív szórakozást

Ne bánd, hogy elmarad a szilveszteri buli! – Szervezz otthonra kreatív szórakozást
Ne bánd, hogy elmarad a szilveszteri buli! – Szervezz otthonra kreatív szórakozást

Alig várjuk, hogy vége legyen ennek az évnek, de a szokásos szilveszteri bulik idén elmaradnak. Aggodalomra azonban semmi ok, összegyűjtöttünk pár vicces elfoglaltságot és játéktippet, amivel ugyanolyan jó hangulatú lehet az év utolsó estéje, mint a korábbi Szilveszter estéken.

Ha gyerekekkel tervezed a szilveszter estét, a kincskeresésnél nincs jobb buli

Ha igazán egyedi játékprogramot szeretnél gyermekeidnek, akkor próbáljátok ki a LogiKoffert.  Ez egy izgalmas logikai kincskereső kalandjáték, amely otthonra bérelhető. A játék a LogiKoffer kinyitásának feladatával indul, majd logikai, ügyességi és keresgélős feladatok sorát kell a gyerekeknek megoldaniuk ahhoz, hogy az elrejtett kincsesláda nyomára bukkanjanak, trükkös tárgyak, titkos kódok segítségével. Ráadásul a játék többféle tematikában is bérelhető, létezik varázslós, állatos, és dzsungeles változat is. Egész estés izgalom, ami nem csak a gyerekeknek szuper szórakozás, hanem a felnőtteknek is.

Otthoni szabadulós játékok felnőtteknek

Az elmúlt évek legközkedveltebb baráti elfoglaltsága a szabaduló szobákban való részvétel volt. Sorra nyíltak országszerte a jobbnál jobb helyszínek. A járványhoz a szobák üzemeltetői is alkalmazkodtak, így az izgalmas és rejtélyes feladatok megoldásához mostanra már ki sem kell mozdulnod otthonról. Egy magyar csapat kitalálta és megalkotta azt, hogy az az élmény, ami eddig egy külső helyszínen adatott meg a játékosoknak, az mostanra otthon is élvezhető legyen. Szükséged lesz egy laptopra és okostelefonra, majd indulhat is a játék. Videóhívásban megosztva, akár többen is játszhatjátok egymással, így ha egyedül ünnepelsz, akkor a csapatmunka sem marad el.  A feladatok megoldásánál figyelembe vették, hogy bizonyos részek párhuzamosan is megoldhatóak legyenek nagyobb csapatok számára, akárcsak egy fizikai szabadulószobában. A játék úgy zajlik, hogy először megrendeled a szolgáltatótól, majd az internet adta lehetőségeket kihasználva a szervezők egy saját világot hoznak létre a valós teredben a kiválasztott témára készült kisfilmekkel, weboldalakkal és sok más eszközzel, ahol nem tudhatod mi a játék és valóság. Ezért teljesen részese lehetsz a kalandnak, akárcsak egy külső helyszínen, valósághűen berendezett tematikus szabadulószobában. Az élmény felejthetetlen!

Klímaváltozás – küldetés játék – tíz év feletti gyerekekkel játszató

Ez az izgalmas játék a BBC egyik ingyenesen letölthető játéka, ami úgy szórakoztat, hogy közben tanulunk is. A célja, hogy megértés szülessen az éghajlatváltozás okairól, kiemelten a széndioxid-kibocsátással kapcsolatban. A játékosok így tudatába kerülnek a rendelkezésre álló politikai és önkormányzati lehetőségeknek. A játék során a játékosoknak meg kell válaszolniuk, hogy a katasztrófák által okozott éghajlatváltozás, vagy a természeti és ember okozta események, amelyek köthetőek az éghajlatváltozáshoz, ezzel képet alkotva a Föld éghajlatának változásáról. A játékot angol nyelvtudással rendelkező szülők körében ajánljuk.

Honfoglaló – egy régi klasszikus!

Azoknak, akik egyedül töltik a szilvesztert, szuper elfoglaltság lehet, az online jelenleg is ingyenesen elérhető Honfoglaló kvízjáték, amelyet játszhatsz a távolban lévő családoddal is és lelkes idegenekkel is. Mindössze egy regisztráció szükséges hozzá és máris indulhat a műveltségi vetélkedő a megyéinkért és várainkért. Örök megunhatatlan klasszikus, ami akár egész estés szórakozást is nyújthat számodra.

Rengeteg, fontos információ vár még rád! Nézz szét!

Képek: Canva.com, Honfoglalo.hu

search icon