Ökopiknik és fenntarthatósági konferencia Mosonmagyaróváron
Ökopiknik és fenntarthatósági konferencia Mosonmagyaróváron

Szeptember 17-én, szombaton egész napos fenntarthatósági konferencia, és programok várják a Mosómagyaróvárra látogatókat. Délelőttől egészen délutánig 5 kerekasztal-beszélgetést követhetünk végig, ahol ismert emberek és szakemberek vitatják meg a kérdéseket.

Emellett egész napos ökopiac, és újrahasznosított anyagok felhasználásával kézműves programok várják a legkisebbeket.

Idén a Széchenyi István Egyetemmel megvalósított komplex fenntarthatósági projekt, a Circular Living Concept részeként Ökopiknik by Wasterevolution néven mutatkozik be a mosonmagyaróvári közönségnek a Wasterevolution életérzés. Az egésznapos ingyenes rendezvényen öt fenntarthatóság fókuszú tematikus kerekasztal-beszélgetéssel, ismert előadókkal, neves szakmai képviselőkkel, meglepetés koncerttel, upcycling workshop foglalkozással.

Távolabb tekintve a változás folytonos, amely hétköznapjaink legkisebb mozzanatait is meghatározza. Hatással vagyunk a bolygóra és otthonunk, környezetünk ránk is hatással van.

Hogyan éljük meg ezeket a változásokat? Milyen hatásokra számíthatunk hosszabb távon? Milyen döntések határozzák meg a jövőt? Milyen irányt ígérnek az új ideák?

A program mindennapi életünk különféle aspektusából járja körbe a változás, a fenntarthatóság, környezettudatosság, a hulladékprobléma és a felelősség témaköreit. Szeptember 17-én öt izgalmas kerekasztal-beszélgetés várja az érdeklődőket Mosonmagyaróváron a Várnál.

A cél, hogy szakemberek, piaci szereplők, ismert személyiségek és kreatív alkotók bevonásával közös platformot teremtve elinduljon egy konstruktív beszélgetést arról, pontosan mi is zajlik körülöttünk, mik az ok-okozati összefüggések, ebben kinek mi a szerepe, mik a lehetőségei és irányai, milyen válaszokat adhatunk a fenntarthatósággal kapcsolatos kihívásokra.

Helyszín: Mosómagyaróvári vár

Program:

9:30 – Projektbemutató
10:00 – Mobilitás kerekasztal: Hova tovább?
11:00 – Dizájn és Divat kerekasztal: A zöld az új fekete
13:00 – Kultúra és turizmus kerekasztal: Igény a változásra – változás igényre
14:00 – Gasztronómia és mezőgazdaság kerekasztal: Az vagy, amit…
15:00 – Együttműködő művészet kerekasztal: a cél közös? /V4/
16:00 – Szivák Zsolt akusztik

további információ: Ökopiknik by Wastrevolution

search icon