Orvvadászokra csaptak le Veszprém vármegyében
Orvvadászokra csaptak le Veszprém vármegyében

A nyomozók felkérésére a TEK műveleti egysége fogta el a két orvvadászt. Az akcióról videófelvétel is készült.

Hónapokon keresztül engedély nélkül vadászott két férfi a Tapolcai Rendőrkapitányság illetékességi területén. Az orvvadászok a környező erdőkben tevékenykedtek, és az így elejtett vadakat illegálisan vették magukhoz – írja a berek.hu a helyi rendőrség tájékoztatása alapján.

A tapolcai rendőrök 2023. december 4-én intézkedtek a 49 és 59 éves férfiakkal szemben, akik Sümegen a Fehérkő Vadásztársaság területén vadásztak jogosultság nélkül. A nyomozók felkérésére a Terrorelhárítási Központ műveleti egysége fogta el a fiatalabb férfit Sümegen, míg idősebb társára Tapolcán csaptak le.

A két orvvadászt az egyenruhások előállították a Tapolcai Rendőrkapitányságra, orvvadászat bűntettének gyanúja miatt kihallgatták őket, a 49 éves férfit pedig őrizetbe is vették.

A gyanúsítottak sümegi és tapolcai ingatlanjaiban, valamint járműveiben tartott kutatás során egyebek mellett lőfegyverek, lőszerek, számszeríjak és hozzájuk tartozó nyílvesszők, hangtompítók, éjjellátók, valamint puskára szerelhető távcsövek kerültek elő. Az eszközöket a rendőrség a helyszínen lefoglalta.

Forrás: berek.hu
Kiemelt kép: Canva

search icon