Kezdődik a szervezett kerti zöldhulladék-begyűjtés Budapesten
Kezdődik a szervezett kerti zöldhulladék-begyűjtés Budapesten

Ma kezdetét veszi a főváros tizenkilenc zöldövezetes kerületében a kerti zöldhulladék járatrendszerű elszállítása a Budapesti Közművek keretein belül önállóan működő FKF Hulladékgazdálkodási Divízió közreműködésével.

A közművek közleménye szerint, az FKF logóval és „kerti zöldhulladékgyűjtő-zsák” felirattal ellátott zsákokban kihelyezett zöldhulladékot meghatározott napokon szállítja el a társaság Budapesten. Az évente nem kevesebb, mint 30 ezer tonna zöldhulladék meghatározó részét a Pusztazámori Regionális Hulladékkezelő Központ komposztáló üzemébe szállítják, kisebb része pedig néhány agglomerációs település hasonló célú létesítményéhez kerül.

Az FKF a zöldhulladékot a társaság honlapján, kerületi bontásban elérhető térképeken feltüntetett, az adott szolgáltatási körzetre vonatkozó napon szállítja el. Kérik a lakosságot, hogy a zöldhulladékot csak a lakókörzetükre érvényes elszállítási napon, legkésőbb reggel 5 óráig, a gyűjtőjárművekkel megközelíthető, az ingatlan előtti, jól látható helyre helyezzék ki.

A hulladékgazdálkodás fontossága a Planet Budapest 2023 fenntarthatósági expón is a kiemelt témák közé tartozott. A rendezvényen a szakma számos neves képviselője vett részt, értékes előadásokat és innovatív megoldásokat prezentálva az érdeklődők számára.

(FKF)

Fotó: Stock photo

search icon