Szomorú, mégis szívmelengető történet az erdőből
Szomorú, mégis szívmelengető történet az erdőből

A Balatonfüred melletti Koloska-völgyben található forrás mellett áll egy hatalmas, öreg fűzfa, melynek jellegzetes alakjáról minden arra járó felismer. Sajnos azonban eljárt felette az idő, és elszáradt, letöredező ágai már balesetveszélyt jelentenek a természetkedvelő kirándulókra, így hamarosan ki kell majd vágni.

A Bakonyerdő Zrt. munkatársai a következő napokban eltávolítják a veszélyesebb ágakat, egyeztetve a Balaton-felvidéki Nemzeti Park munkatársaival. Ez azonban nem oldja meg teljesen a problémát, a balesetveszély csak időlegesen múlik el.

Ahogy az erdészet Facebook-posztjában írja, a fűzfa faanyaga nagyon gyorsan korhad, így további balesetveszély elkerülése érdekében az őszi-téli időszakban szükséges lesz a fa teljes kivágása, így sajnos el kell búcsúzni a „nagy Öregtől”.

Az Bakonyerdő azonban szeretné, ha méltóképp búcsúzhatnának a fától, így arra kérik az embereket, hogy osszák meg velük a fával kapcsolatos emlékeiket, képeiket, történeteiket, hogy emléket állíthassanak a sokat látott matuzsálemnek. Az erdészet Koloska-völgyi famatuzsálem jeligére az info@bakonyerdo.hu címre várja az emlékeket.

Fotó: Bakonyerdő Zrt.

search icon