Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak az idei Állatvédelmi Témahéthez
Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak az idei Állatvédelmi Témahéthez

Szülők és gyermekotthonok is csatlakozhatnak idén az Állatvédelmi Témahéthez, amelyet október 2. és 15. között rendeznek meg – közölte Ovádi Péter állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos.

A kormánybiztosi titkárság közleménye szerint az Állatvédelmi Témahét célja, hogy felhívja a kicsik és a nagyok figyelmét az állatok védelmének fontosságára, emellett ösztönözze a szülőket és pedagógusokat arra, hogy aktívan vegyenek részt az állatvédelmi szemléletformálásban.

Mint kiemelték, az állatvédelem oktatása és tudatosságának kialakítása már bölcsődés, óvodás, általános iskolás és középiskolás korban is kiemelten fontos. Az egyéni és társadalmi felelősségvállalásra nevelés mellett az állatok védelmére való odafigyelés számos más értéket és képességet, például az empátiát, a környezettudatos gondolkodást is fejleszti a gyermekekben.

Az állatok iránti empátia fejlődése segíti a gyermekeket abban, hogy megtanuljanak tisztelettel és gondoskodással viselkedni más élőlények iránt. Ez az empatikus hozzáállás nemcsak az állatokkal való kapcsolatot, hanem az emberi kapcsolatokat is erősíti. A rendszeres gondozás és védelem során a gyermekek megtanulnak felelősséget vállalni másokért és a környezetükért.

Az Állatvédelmi Témahét, amely számos interaktív foglalkozást, workshopot, előadást és játékos tevékenységet kínál minden korosztálynak, egyedülálló lehetőség az oktatási intézmények, a szülők és a gyermekotthonok számára, hogy közösen vegyenek részt olyan élménydús és tanulságos programokon, amelyek gazdagítják a gyermekek ismeretét az állatokról.

Az esemény fő célja az, hogy a gyermekek egyre tudatosabbá váljanak a körülöttük lévő állatvilág lakóinak szükségleteivel kapcsolatban, és ezáltal kialakuljon bennük az állatvédelem iránti felelősségteljes és érzékeny hozzáállás

– tették hozzá.

Az eseményre eddig már több mint 195 ezer gyermeket regisztráltak a pedagógusok és a szülők határon innen és túl. A rendezvényre az Állatvédelmi Témahét weboldalon lehet regisztrálni, ahol további információk is elérhetőek.

(Állatvédelmi Témahét)

search icon