Természetközeli, gyerekbarát strandok Budapest környékén
Természetközeli, gyerekbarát strandok Budapest környékén

Ingyenes és biztonságos szabadstrandok találhatóak Magyarországon, melyek közül akadnak bőséggel Budapest környékén is.

Az Alsógödi szabadstrand vonattal és autóval azonos idő alatt, 35-40 percen belül megközelíthető. Kavicsos partján árnyékot adó fák miatt közkedvelt fürdőhely, sekély részein kisgyerekek is biztonsággal játszhatnak.

Dunakeszi szabadstrandja sincs messze Budapesttől, vonattal vagy autóval mindössze 40 perc alatt elérhető távolságban fekszik. Kavicsos-homokos partját árnyékot adó fák szegélyezik.

A Szentendrén található homokos Postás strand kocsival fél órán belül megközelíthető. A parton játszótér nyújt plusz szórakozási lehetőséget a gyerekeknek. A szabadstrand közelében kutyabarát partszakaszt is kijelöltek.

A verőcei szabadstrand a Nyugati pályaudvarból induló vonatokkal 44 perc alatt elérhető távolságban van. Kavicsos-füves partszakasza 150 méter hosszan terül el.

A Budapesttől mindössze 50 percre levő dunabogdányi szabadstrand homokos-kavicsos partja fokozatosan mélyülő vízbe vezet. A közelében játszótér, focipálya és röplabdapálya is található.

Forgalomtól függően 40-50 perc alatt megközelíthető az impozáns Szigetcsépi szabadstrand, mely mindennap este tízig várja a fürdőzni vágyókat. Gyerekek számára játszótér biztosít külön szórakozási lehetőséget, de röplabdapálya is, focipálya is van a területen.

Végül, de nem utolsósorban érdemes említeni az Esztergom melletti Palatinus-tavat (más néven Dorogi-tó). A Budapesttől 40 kilométerre fekvő mesterségesen kialakított, téglalap formájú tó több mint 30 hektárnyi vízfelülettel rendelkezik, árnyas fák, változatos formájú hegyek veszik körbe.

Strandjának felújítása 2021-ben fejeződött be. A kiváló minőségű víz lassan mélyül, így a gyermekkel érkezők is szívesen pancsolnak benne. A fiatalok örömére vízi csúszda és játszótér is található a strandon. A felújítás során úszóstéget és úszópályát is kialakítottak.

Az aktív kikapcsolódás terepe még a röplabda-, kézilabda- és strandfocipálya, valamint a szabadtéri fitneszpark. A strand délnyugati részén interaktív tanösvény mutatja be a tó élővilágát. A látogatók kényelméről ökoturisztikai fogadóépület gondoskodik, amelyben akadálymentes öltözőkabinok és elsősegélyszoba is helyet kaptak.

(Forrás: femina.hu Kép: orszagalbum.hu – agnes56)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon