Tőkebevonással reagál a zöld pénzügyek előretörésére a Meniga
Tőkebevonással reagál a zöld pénzügyek előretörésére a Meniga

A platformosított fintech megoldások fejlesztésével foglalkozó izlandi szoftvercég nemrégiben zárt le egy 10 millió eurós finanszírozási kört, melynek segítségével igyekszenek majd megfelelni az újabb zöld pénzügyi termékek iránti, drámaian növekvő igénynek – fedezte fel a fintech.hu.

A kört egyébként a Velocity Capital Fintech Ventures, valamint a Frumtak Ventures kockázati-tőkevállalatok vezetették, de részt vett benne továbbá az Industrifonden, a brit kormány Future Fundja, valamint olyan meglévő befektetők, mint az UniCredit, a Swedbank, a Groupe BPCE, valamint Íslandsbanki.

A forrásokat a Meniga környezetbarát banki termékekkel kapcsolatos R&D (kutatás és fejlesztés) tevékenységének növelésére, valamint a vállalat értékesítési és szolgáltatói csapatának bővítésére fogják felhasználni. A cég a hónap elején jelentette be együttműködését az Íslandbankival, melynek értelmében az izlandi bank lesz az első észak-európai pénzintézet, amely beépíti termékpalettájába a Meniga zöld banki termékét, a Carbon Insight névre hallgató karbonkövetési megoldást. A funkció lehetővé teszi majd a bank ügyfeleinek, hogy áttekinthessék karbonlábnyomuk méretét és összetételét, valamint költési szokásaikat, részletesen lebontva kategóriákra és időszakokra.

Georg Ludviksson, a Meniga társalapítója és CEO-ja azt mondta:

Az új tőke kulcsfontosságú lesz a fenntartható pénzügyek területén való terjeszkedésünk felgyorsításában. Már dolgozunk együtt bankokkal világszerte annak érdekében, hogy a Carbon Insight megoldásunk segítségével felgyorsulhasson zöld banki stratégiájuk megvalósulása.

A Carbon Insight megoldást négy különböző országból veszik majd igénybe bankok 2021 első felében, a kereslet pedig rohamosan növekszik.

(fintech.hu / Meniga)

search icon