Van még hova fejlődnünk az alumínium dobozok gyűjtésében
Van még hova fejlődnünk az alumínium dobozok gyűjtésében

A pandémia alatt a közterületen eldobált szemét mennyisége jelentősen megnőtt, ezért a Környezetvédelmi Világnap apropóján az „Every Can Counts” nevű szervezet európai méretű kampányt szervez.

A European Recycling Tour június 4-6. között zajlik majd egyszerre Európa 16 országának 19 helyszínén, melynek magyarországi állomása Siófokon lesz, ahol arra próbálják majd felhívni az emberek figyelmét, hogy a közterületek tisztaságának megóvása mindannyiunk közös érdeke.

Az Every Can Counts által 2020-ban Európában végzett közvélemény-kutatás adatai szerint a válaszadók több mint háromnegyede otthon mindig, vagy általában a szelektív gyűjtőbe teszi az üres italos fémdobozokat, azonban az otthonától távol már csak a válaszadók 48 százaléka jár el ugyanígy.

A szabad ég alatt található közterületek a járvány alatt hőn áhított menedékként szolgáltak mindannyiunk számára, de most rajtunk a sor, hogy megóvjuk ezeket az újabban sajnos globálisan terjedő „hulladékpandémiától”. A Környezetvédelmi Világnap jó alkalom arra is, hogy megtanítsuk az embereknek azt, hogy szelektíven gyűjtsék az üres italos dobozokat, és csatlakozzanak ahhoz a célunkhoz, hogy az alumínium italos dobozok 100 százalékát újrahasznosíthassuk.

− nyilatkozta David Van Heuverswyn, az Every Can Counts európai igazgatója.

Az alumíniumdobozok visszagyűjtése már csak azért is kiemelten fontos, mert ezzel megtakarítható a dobozok előállításához szükséges energia 95 százaléka és nagyjából hasonló mértékben csökkenthető az ennek során keletkező üvegházhatású gázok mennyisége is.

A siófoki eseményen a szervezet magyarországi képviselői egész hétvégén várják a környezetvédelem és az újrahasznosítás iránt elkötelezett látogatókat, miközben az aktivisták a kampány fő üzenetét különböző látványos akciókkal mutatják be.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon