Vegán sportoló döntött meg 6 rekordot az erőemelő bajnokságon

Vegán sportoló döntött meg 6 rekordot az erőemelő bajnokságon
Vegán sportoló döntött meg 6 rekordot az erőemelő bajnokságon

A vegán erőemelő és kétszeres brit bajnok Sophia Ellis az élő bizonyíték arra, hogy nincs szükség húsra ahhoz, hogy valaki erős legyen. A sportoló múlt hónapban történelmet írt a skóciai Lochgellyben megrendezett Brit Női Klasszikus Bajnokságon, ahol az U76 kg-os nyílt kategóriában versenyzett.

Ellis hat országos rekordot döntött meg, és a brit erőemelés történetének legnehezebb női súlyemelését hajtotta végre. 237,5 kg-ot emelt, ami új rekordot jelentett mind a Classic, mind a Equipped kategóriában, minden súlycsoportban, ami nem hivatalos európai rekord is egyben. 2018-ban kezdett el erőemelésben versenyezni, jelenleg mintegy 20 nemzeti és nemzetközi rekordot tart. Sikerét számos tényezőnek tulajdonítja, többek között a növényi alapú étrendjének.

https://youtu.be/dOEGce3REYQ

A Plant Based Newsnak nyilatkozva Ellis elmondta: „Több dolog együttes hatása volt az, ami úgy érzem, hogy segített a sportolói karrieremben; az étrend nyilvánvalóan hatalmas szerepet játszik a regenerálódásban, és az, hogy vegán vagyok, határozottan segített optimalizálni ezt az edzések következetes megtartása, a hidratáltság, az elegendő alvás, és a stressz-szint kezelése mellett”.

„Már 10 éve vagyok vegán, és négy éve erőemelő. Annyira jó, hogy továbbra is képes vagyok lebontani az ezzel az életmóddal kapcsolatos tévhiteket, és megmutatni az embereknek, hogy lehetsz erős és vegán egyszerre!”

Forrás (plantbasednews.org)

search icon