Vezetett esti séták indulnak a Fővárosi Állatkerben
Vezetett esti séták indulnak a Fővárosi Állatkerben

Jövő hét csütörtöktől elkezdődik az esti séták szezonja a Fővárosi Állat- és Növénykertben, ahova a kert kulisszái iránt érdeklődő látogatókat várják előzetes regisztráció után.

A kiscsoportos vezetett sétákon az érdeklődők megtekinthetik például az állatorvosi rendelőt vagy a takarmánykonyhát, a gondozók egészen közelről bemutatják a legkülönlegesebb állatokat, de még a Cápasuli egyébként láthatatlan részét is be lehet majd barangolni.

A kéthetente csütörtök esténként meghirdetett program évek óta nagy népszerűségnek örvend, idén pedig számos új helyszínt is bekerül az esti program állomásai közé – közölte Hanga Zoltán, az intézmény szóvivője az MTI-vel.

Az eddigi évek során a program résztvevői jártak már a zsiráfok fellegvárában, kézbe vehették az óriáskígyót, és megismerkedhettek Gézával, a tapírral is. Neki, illetve párjának Sukinak épp tavaly jött világra legújabb csemetéje. Érdekesség, hogy Budapesten több mint 120 éve tartanak tapírokat, az első kistapír megszületésére azonban 1987-ig kellett várni.

A sorozat jövő héten csütörtökön kezdődik és egészen szeptember végéig tart, rossz idő esetén a sétát másnap rendezik meg. Az esti sétákat angol nyelven is meghirdetik, a programokra a Fővárosi Állat- és Növénykert honlapján lehet jelentkezni.

Borítókép: facebook.com/allatkert

search icon