Íme a világ legnagyobb töke
Íme a világ legnagyobb töke

Egy minnesotai kertészeti tanár új világrekordot állított fel Kaliforniában, miután egy óriási, 1246,9 kilogrammos tököt termesztett.

Travis Gienger nyerte az 50. Tökmérleg-világbajnokságot a San Franciscótól délre fekvő Half Moon Bay-ben. A 43 éves Ginger, közel 30 éve termeszt tököt a kertjében, ahonnan az óriás méretű termés is származik. Sikere titkáról pedig azt nyilatkozta, hogy idén úgy döntött, különös gondot fordít a növényeire, naponta akár 12-szer is megöntözi, és a szokásosnál kicsit többet eteti és trágyázza őket.

Travis Gienger ünnepel, miután megnyerte az 50. Tökmérleg-világbajnokságot a kaliforniai Half Moon Bay-ben.
Fotó: Eric Risberg

Travis Gienger, az Anoka Műszaki Főiskola táj- és kertészeti tanára, tinédzser kora óta termeszt tököt édesapja inspirációjára, aki szintén töktermesztő. Először 2020-ban versenyzett a Half Moon Bay megmérettetésen, és a város legutóbbi négy óriástökversenyéből hármat meg is nyert.

Azért tettem bele a munkát, hogy mosolyt csaljak az emberek arcára

– nyilatkozta az új világrekorder.

A tökbajnok 30 000 dolláros díjat nyert a legnagyobb tök termesztéséért és az új világrekord felállításáért. A hatalmas tököt a Half Moon Bay-ben állítják ki a három második helyezettel együtt a jövő hétvégéig, amely során a város Művészeti és Tökfesztiváljának látogatói fényképeket készíthetnek Giengerrel és a hatalmas tökkel.

(CBS News)

search icon