Vilmos herceg klímavédelmi díjat alapított
Vilmos herceg klímavédelmi díjat alapított

Mindegyikünkre szükség van; mind egyének, az iskolák, a közösségek, mind a vállalkozások és a vezetők szintjén is, hogy megtegyük a magunk részét – mondta Cambridge hercege.

A BBC új, öt részes dokumentumfilmjének részeként – amelyet Vilmos herceg Earthshot elnevezésű környezetvédelmi díjának átadási ceremóniája előtt adtak le – mondta el, hogy szerinte minden egyes embernek meg kell tennie a magáét.

Útelágazás előtt állunk. Ha folytatjuk a jelenlegi utunkat, a környezet pusztulni fog körülöttünk, és vele együtt potenciálisan minden, amit most természetesnek veszünk.

– mondta a dokumentumfilm utolsó epizódjában.

De ha a másik utat választjuk és arra törekszünk, hogy megoldást találjunk a legnagyobb problémáinkra, akkor egy másik jövőt teremthetünk a gyermekeink és az unokáink számára, egy jobb jövőt. Olyat, amiben az emberiség és a természet egyaránt virágzik.

A kézzelfogható változásról szólva hozzátette:

Csak akkor érhetjük el mindezt, ha most azonnal dolgozni kezdünk érte.

A következő 10 évben az Earthshot díj 50 innovatív megoldást támogat és népszerűsít a bolygónk előtt álló legnagyobb környezeti kihívásokra reagálva. De az igazat megvallva, 50 megoldásnál sokkal többre lesz szükség. Ha változtatunk a döntéseinken és a szokásainkon, ha saját személyes Earthshot célokat tűzünk ki és el is érjük őket, akkor megváltoztathatjuk a világot.

Ma mindannyian, akaratlanul is a probléma részesei lehetünk, de mától kezdve, együtt dolgozva, mindannyian a megoldás részévé válhatunk.

William az év elején indította el az Earthshot díjat, amelynek nevét az Apollo holdraszállás ihlette, amelynek beceneve „Moonshot” volt, ezzel is ösztönözve az embereket a bolygó jobbá tételére, ahogy édesapja is felhívja erre a figyelmet az új tévécsatornáján.

A pályázók öt kategóriában nyújtottak be olyan megoldásokat, amelyek segítenek a bolygónk különböző környezeti kihívásainak kezelésében.

(Independent)

kép (Independent)

search icon