Zseniális magyar ötlet: használt légzsákokból kutyaruha
Zseniális magyar ötlet: használt légzsákokból kutyaruha

Nagyüzemi módszerekkel készült abroncsokból sportpálya és útalap, műanyagokból üzemanyag, de még messze van a megoldás. A legfrissebb trend szerint egyre több divatcikk készülhet a feleslegessé vált járműalkatrészekből, például légzsákokból.

Mindez jó, mert így egyre kevesebb a műanyag és egyre több a hasznosított hulladék. Kárpit, ruha, táska és hátizsák is készül már kiszuperált légzsákokból, természetesen csak olyanokból, melyek nem balesetnél fújódtak fel.

A Kovács Művek által kifejlesztett technológia egyszerre veszélyes hulladék mentesítése és az alapanyagok több mint a 90 százalékos újrahasznosítása, felhasználása.

A feldolgozás során képződő hulladék többsége, a légzsákszövet, üléskárpit és biztonsági öv értékes, jó minőségű és tartós anyag, melyekből laptop és autóstáskát, hátizsákot, kabátot, kutyaruhát és egyéb ötletes terméket kreáltak.

A Kovács műveknél több általuk tervezett speciális konténerben semlegesítik a leselejtezett, illetve visszavett légzsákokat, övfeszítőket és a gépjárművekben található egyéb pirotechnikai eszközöket, immár évi több százezres mennyiségben.

A Kovács Balázs és Kovács-Sárándy Viktória által kreált Back2Bag márka termékei az autókból kimentett anyagokból készülnek, ezzel a magyar házaspár megelőzött jó néhány világmárkát, mely hasonló újrahasznosítással próbálkozik.

(Forrás: autoszektor.hu Kép: back2bag.hu)

search icon