2030-tól már nem vehetünk majd benzines Fordot
2030-tól már nem vehetünk majd benzines Fordot

Az amerikai autógyár szerdai bejelentése szerint 2030-tól kezdve az európai piacon nem forgalmaz többé hagyományos, belső égésű motorral felszerelt autót, kizárólag elektromos modelleket.

Más autógyártókhoz hasonlóan a Ford is nagy összegeket fektet az elektromos járművek fejlesztésére, 2025-ig 22 milliárd dollárt fektetnének az elektromobilitáshoz kapcsolódó technológiákra.

A várakozások szerint 2026-tól új autóik többsége már akkumulátorral szerelt modell lesz, Európában pedig szintén ettől az időponttól kezdve, minden egyes személyautójuk elérhető lesz elektromos vagy plug-in hibrid változatban is.

A haszongépjárművek esetében még nem tudni mikor következhet be a teljes átállás, de a gyártó közlése szerint 2024-től már az összes modellnek elérhető lesz az elektromos változata is.

Nem véletlen, hogy elsőként az európai piacon tervezi a cég a hagyományos modellek kivezetését, hiszen ahogy azt már korábban is írtuk, a tavalyi évben a kontinens globálisan is átvette a vezetést az eladott elektromos és plug-in hibrid modellek számában Kínától.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

(qubit)

search icon