Mesepályázatot hirdet a budapesti állatkert és a Magyar Írószövetség
Mesepályázatot hirdet a budapesti állatkert és a Magyar Írószövetség

A Fővárosi Állat- és Növénykert és a Magyar Írószövetség közös irodalmi pályázatot hirdet állatmesék megalkotására.

A Tollak és Tappancsok című meseíró pályázatra olyan alkotásokat várnak, amelyek megfelelnek a mese műfaji követelményeinek, terjedelmük szóközök nélkül minimum 12 ezer, maximum 35 ezer leütés, foglalkoznak a mai kor gyermekeit érdeklő kérdésekkel, természetszeretetre és együttérzésre ösztönöznek, vagy történelmi eseményt dolgoznak fel, továbbá a humor eszközrendszerét is sokrétűen használják.

A díjazáson felül a zsűri által kiválasztott pályázatokat a Fővárosi Állat- és Növénykert kiadja egy gyűjteményi mesekönyv formájában. A pályázat nyertese 500 ezer forintot, a második helyezett 300 ezer forintot, a harmadik helyezett pedig 150 ezer forintot vihet haza, valamint mindhárom mű megjelenik a gyűjteményes mesekönyvben. A különdíjasokat éves állatkerti bérlettel, valamint a mesekönyvben való megjelenéssel jutalmazzák.

A közlemény szerint a pályázatra azok az alkotók jelentkezhetnek, akik tagjai valamely írószervezetnek (Magyar Írószövetség, Fiatal Írók Szövetsége, Szépírók Társasága, Magyar PEN Club, Szlovákiai Magyar Írók Társasága, Erdélyi Magyar Írók Ligája). Minden szerző egy művel pályázhat. A pályázóktól korábban nyomtatásban, internetes felületen még nem publikált műveket várnak.

A díj átvételére az a pályázó jogosult, illetőleg döntős pályázó az lehet, aki a regisztrációját sikeresen, hiánytalanul, a felhívásban foglaltak szerint juttatta el a szervezők részére. A nevezés ingyenes. A meséket egy szakértőkből álló zsűri bírálja el.

A pályázat beadási határideje augusztus elseje. További részletek a pályázattal kapcsolatban ITT találhatóak.

Bolygónk gazdag élővilágának megismerése, óvása és megőrzése kiemelt téma volt a Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expón. A Your Planet elnevezésű kiállításon az érdeklődők megtudhatták, hogy miként tehetnek lépéseket egy fenntarthatóbb élet felé, hogy ilyen módon részt vegyenek a természet védelmében.

Forrás: MTI
Kiemelt kép: Canva

search icon