A komposztálógéptől a vegán banánbaconig – Podkaszt
A komposztálógéptől a vegán banánbaconig – Podkaszt

Komposztálni nem csak a szabadban lehet. Sokszor volt már szó a témáról, a közösségi komposztálóktól az otthon elkészíthető gilisztakomposztig, a gépesített megoldást azonban eddig nem próbáltuk. Nemrég viszont teszteltünk egy ilyen masinát.

Az hozzátartozik az igazsághoz, hogy ez a megoldás nem egyből komposztot készít, de ez más beltéri komposztálók esetében is fennálló probléma lehet. Az igazi kérdés viszont az: biztosan szükségünk van egy gépre ahhoz, hogy egy olyan feladatot elvégezzünk, amit a természet is megoldana?

Lassan két hónapja van szökésben a kiskunsági párduc. Vagy egyáltalán nem is létezik. Az igazságot egyelőre nem tudjuk, talán soha nem is fogjuk megtudni, a héten megjelent cikkünkben azonban körbejárjuk a témát: hogyan kerülhet egy párduc a magyar pusztába, életben lehet-e még, és ha igen, veszélyt jelenthet-e az emberekre? A témát a podkasztban tovább boncolgattuk.

Arról is szót ejtettünk, hogy milyen növényi alapanyagok léteznek, melyeket korábban egyszerűen kidobtunk. Pedig a retek vagy épp a sárgarépa szára remek pesztóalapanyag lehet, míg akár a banánhéjból is készíthetünk vegán bacont.

search icon