A szerelem a témája az év hazai madárfotójának
A szerelem a témája az év hazai madárfotójának

A Birdo Az év madárfotósa pályázaton megválasztották az év madárfotója mellett 2023 madárfotósát és ifjú madárfotósát is.

A Birdo Az év madárfotósa ma Magyarországon az egyetlen olyan fotópályázat, amelynek kizárólag a madarak a szereplői. A pályázat kiírói szeretnék elérni, hogy bővüljön a madarakat szerető és védő, elkötelezett emberek köre. A pályázaton így kizárólag etikus elvek alapján fotózott képeket fogadtak el, amelyek készítése a madarakat szaporodásukban és természetes mozgásukban nem akadályozta – írja a Sokszínű Vidék.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben az Óriások csarnokában megtartott díjátadón összesen 51 alkotás, kategórianyertes és különdíjas fotó kapott elismerést. A kiírók nagy örömére ebben az évben bővült a Dokumentum kategóriába nevezők köre, így jövőre remélhetően még többen nyújtanak be olyan fotósorozatot, amelyek madár- és élőhelyvédelmi projekteket mutatnak be.

A fotópályázat összesített fődíjasa, a Birdo Az év madárfotósa 2023 cím birtokosa Daróczi Csaba természetfotós lett, aki a második fordulóba jutott fotóival összesítve a legmagasabb pontszámot érte el.

A Birdo Az év ifjú madárfotósa 2023 címet az a 21 évesnél fiatalabb fotós érdemelhette ki, akinek az Ifjúsági kategóriába benevezett fotói a legtöbb pontszámot érték el. Ő idén Koncz-Bisztricz Tamás lett.

A kategórianyertes képekből került kiválasztásra a Birdo Az év madárfotója 2023 nevű díj győztese. A díjat Horváth Tibor Szerelem a tavon című alkotása, a Birdo extra kategória első helyezettje nyerte el.

A díjátadó-ünnepség a nyertes fotókból összeállított kiállítás megnyitójával zárult. Az izgalmas és látványos madárfotókat bemutató tárlat a Csillagtérben egészen január közepéig megtekinthető az állatkert rendes nyitvatartási idejében.

Bolygónk gazdag élővilágának óvása és megőrzése kiemelt téma volt a Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expón. A Your Planet elnevezésű kiállításon az érdeklődők megtudhatták, hogy miként tehetnek lépéseket egy fenntarthatóbb élet felé, hogy ezáltal részt vegyenek a természet védelmében.

Forrás: Sokszínű Vidék
Kiemelt kép: Horváth Tibor: Szerelem a tavon

search icon