Átadták a Vizek Háza élményparkot

Átadták a Vizek Háza élményparkot
Átadták a Vizek Háza élményparkot

A Széchenyi 2020 program keretében valósult meg a beruházás, mellyel Zamárdi település egy bemutatóteremmel és egy vizes játszótérrel gazdagodott, míg Siófok területén a töreki tanösvény négy új pihenőhellyel bővült.

Az élménypark lehetőséget biztosít a Balaton vízgyűjtőjével, az ivóvízellátással és a szennyvízkezeléssel kapcsolatos ismeretek bővítésére és elmélyítésére, valamint az élményszerű tanulásra és kikapcsolódásra is.

A Vizek háza a Balaton vízgyűjtőjén, a Siófok-Törekiben található természetvédelmi területen, valamint annak közvetlen szomszédságában, a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. zamárdi telephelyén épült meg.

Míg a bemutatóteremben egyebek mellett az élményszerű ismeretszerzést támogató installációk, oktatási anyagok, kémikussarok és egy interaktív Balaton-makett kapott helyet, addig a vizes játszótéren a vizes szakma műtárgyait szemléltető játékokat, valamint egy interaktív makettasztalt helyeztek el és a vízszűrők egyes rétegeit bemutató mezítlábas tanösvény, a „víz útja sétány” is várja az érdeklődőket.

A Vizek házát egyelőre iskolás csoportok látogathatják, az intézmény a széles közönség számára később nyitja meg kapuit.

(Forrás: sonline.hu Kép: pixabay.com)

search icon