Attenborough: A G7-nek fel kell gyorsítania a klímavédelmi intézkedéseket
Attenborough: A G7-nek fel kell gyorsítania a klímavédelmi intézkedéseket

A G7 (Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Olaszország, Japán, Kanada, Egyesült Államok) vezetői a klímaváltozásról tárgyalnak angliai csúcstalálkozójuk mai utolsó napján, ez alkalomból David Attenborough természettudós arra figyelmeztet, hogy sürgős lépéseket kell tenniük az ember okozta környezeti katasztrófa elkerülése érdekében.

A G7-országok mindegyike vállalta, hogy 2050-re eléri a nettó zéró szén-dioxid-kibocsátást, de sok környezetvédő szerint ez már túl késő lesz. Emellett a vezetők új zöld finanszírozási terveket is terveznek bejelenteni, hogy segítsék a szegényebb országokat a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésében.

Attenborough, aki ma videón keresztül szólt a vezetőkhöz, azt mondta, hogy kétségtelen a globális figyelmeztetés és a biológiai sokféleség csökkenése, ahogy az is, hogy társadalmaink és nemzeteink egyenlőtlenek.

A tudomány arra kényszerít minket, hogy 2021-ben kifejezetten azzal a kérdéssel foglalkozzunk, hogy ezen összefonódó tények következtében vajon az egész bolygó destabilizálódásának küszöbén állunk-e? Ha ez így van, akkor az ebben az évtizedben meghozott döntéseink – különösen a gazdaságilag legfejlettebb nemzetek döntései – az emberiség történelmének legfontosabbjai.

mondta Attenborough a csúcstalálkozó szervezői által közzétett kommentárokban.

(Independent)

(fotó: flickr – Number 10)

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon