Divat & Design Fesztivál a nemzeti ünnep hétvégéjén – Programajánló
Divat & Design Fesztivál a nemzeti ünnep hétvégéjén – Programajánló

A Szent István-napi hétvége keretében a fenntartható megoldásokra nyitott érdeklődők ruha és kiegészítő készítő workshopokon vehetnek részt Budapest több pontján is.

A program innovatív megoldásokra és környezettudatosságra fókuszáló vállalkozásokat mutat be Pesten és Budán. A túra célja a fenntarthatóságban és társadalmi felelősségvállalásban gondolkodó üzletek megismerése.

–írja a szentistvannap2021.hu programajánlója.

Persze itt nem klasszikus túrára kell gondolni, inkább egy olyan utazásra, amely során kicsit többet érthetünk meg arról, hogyan lehetnek ruháink és kiegészítőink fenntarthatóbbak. A programon részt vesz a hosszú évek óta aktív Medence Csoport, akik segítségével használt reklámmolinóból egyedi design telefontokot, vagy bankkártyatartót készíthetünk majd.

Az Anna Amélie workshopján táskakészítésre lesz lehetőségünk, míg a Printa Stúdióban a környezetbarát szitanyomtatást lehet kipróbálni, sőt mélyebben elmerülni a témában. A két órás kurzus alatt meg lehet ismerkedni a technika elméleti alapjaival, majd az előkészített minták segítségével mindenki elkészítheti saját, szitanyomott vászontáskáját.

A negyedik résztvevő a PinkPonilo lesz, akik izgalmas, zero waste workshopjaikon szombaton zöldség- és gyümölcs vásárláshoz használható zsákokat, míg vasárnap biopamut anyagok felhasználásával arctisztító pamacsokat, valamint ezek tárolására való tasakot készíthetünk.

Mindezeken túl a Bálnában egy ruhagyűjtő konténer várja a már nem használt darabokat, melyeket később újrahasznosítanak.

Az egyes workshopok pontos időpontja és helyszíne a szentistvannap2021.hu oldalon, illetve a Szent István Nap mobilalkalmazásban csekkolható.

Borítókép: medencedesign.com

search icon