Ezen a hétvégén ünnepli 155. születésnapját az Állatkert
Ezen a hétvégén ünnepli 155. születésnapját az Állatkert

Változatos programokkal készül a budapesti állatkert fennállásának 155. évfordulójára. A városligeti intézmény többek között szakvezetéssel tartott sétákkal, előadásokkal és koncertekkel várja az érdeklődőket szombattól hétfőig.

A fővárosi intézményt 1866. augusztus 9-én, a déli harangszóra nyitották meg. A Fővárosi Állat- és Növénykert ezzel nemcsak Magyarország legelsőként megnyitott állatkertje lett, hanem világviszonylatban is a legrégebbi, legpatinásabb állatkertek körébe lépett. A városligeti intézmény „születésnapja” idén hétfőre esik, így a jubileumi programok már a megelőző két hétvégi napon elkezdődnek, vagyis szombattól hétfőig tartanak.

Az ünnepi hétvégén többek között állatkerti sétákat tartanak szakvezetéssel, előadást hallható a Nagyszikla titkairól, valamint az elefántokról és a vastagbőrűekről. Kézműves foglalkozásokat szerveznek a Pálmaház teraszán és Macis gyerekfoglalkoztató programon is részt az vehetnek az érdeklődők az Indiaházban.

https://www.facebook.com/allatkert/posts/10157970334830896

Az intézmény nem csak patinás múlttal történettel és épületekkel büszkélkedhet, de matuzsálemi korú állatai is vannak. Mind közül a legidősebb az 1950-es évek elején érkezett Samu nevű nőstény csukaorrú aligátor, aki nem csak a kert legidősebb állata, hanem a világ egyik legidősebb ismert csukaorrú aligátora is egyben. A legfiatalabb pedig talán az a vörös pandabébi, melyet a napokban mutattak meg először a látogatóknak. (Az elmúlt időszakban Nyíregyházán is a világra jött egy vörös panda)

A budapesti állatkertbe szombaton és vasárnap ellátogatók az állatok megcsodálásán túl beszélgetést hallhatnak híres nevelőszülőkkel, valamint kvízjátékon is részt vehetnek. Az érdeklődők szombaton egyebek mellett a Matiné Zenekar, vasárnap az eleveN gyerekzenekar és a Kiskalász Zenekar, hétfőn a Bach Mindenkinek Fesztivál 2021 programsorozat részeként a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes koncertjét, valamint a Veronaki Zenekar családi koncertjét hallhatják. (MTI)

A részletes születésnapi programkínálat a www.zoobudapest.com weboldalon található.

Ha pedig az Állatkertek Éjszakáján látogatnátok el a Fővárosi Állatkertbe, akkor ebben a cikkünkben olvashattok a rendkívül izgalmas programról.

search icon