Ha elég zöld lesz a bitcoin, újra lehet majd fizetni vele a Teslákért
Ha elég zöld lesz a bitcoin, újra lehet majd fizetni vele a Teslákért

Azok után, hogy Elon Musk, a Tesla vezetője néhány hónapja környezetvédelmi aggályok miatt megszüntette autóik bitcoinnal való megvásárlásának lehetőség, most arról beszélt egy kriptopénzekkel foglalkozó konferencián, hogy valószínűleg újra el fogják majd fogadni.

Ahogy arról már több ízben beszámoltunk, a kriptopénzek egyik legnagyobb problémája, hogy bányászatuk (előállításuk) illetve használatuk igen jelentős energiafelhasználással jár. Olyannyira, hogy ha a bitcoin egy ország lenne, nagyságrendileg Hollandiával lenne egy szinten az energiafelhasználása.

Musk májusi bejelentése is ezt nehezményezte, illetve azt, hogy főként olyan erősen szennyező fosszilis energiaforrásokat használnak a bitcoin működtetésére, mint a szén. Ezzel együtt azt is kifejezte, hogy a kriptopénzeket egy remek ötletnek tartja, de használatuk nem mehet a környezet rovására.

Most úgy tűnik némileg meggondolta magát, ugyanis a B Word konferencián azt mondta, hogy a Tesla nagy valószínűséggel ismét el fogja fogadni a bitcoint mint fizetőeszközt.

Egy kicsit több információra van szükségem, hogy meg tudjam erősíteni, hogy a megújuló energiafelhasználás aránya valóban 50%-on vagy afelett van, és hogy van ebben egy felfelé ívelő trend. Ha ez valóban így van, akkor a Tesla újra elkezdheti elfogadni a bitcoint.

–mondta Musk a konferencián

A bejelentés pozitívan hatott a kriptopénz árfolyamára, de Musk arról is beszélt, hogy nem abban érdekelt, hogy az árfolyamot felpumpálja, aztán eladja a kriptopénzeit, hanem abban, hogy a bitcoin sikeres legyen.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

(Guardian)

search icon