Holnap lesz az I bike Budapest bringás felvonulás
Holnap lesz az I bike Budapest bringás felvonulás

Egy hosszú kényszerszünet, a tavalyi események lemondása és a harmadik hullám alatti várakozás után szombaton újra megrendezi az I bike Budapest felvonulást a Magyar Kerékpárosklub. Az eseményre már több mint 10000-en jeleztek vissza az esemény Facebook-oldalán.

Az I bike Budapest felvonuláson a főváros olyan pontjain tud végigtekerni gyerekektől idősekig bárki, ahol máskor nem vagy csak nagyon nehezen lehet kerékpározni, a biztonságról pedig több száz önkéntes is gondoskodni fog, akik ügyelnek majd a forgalmi zavarok elkerülésére. A Magyar Kerékpárosklub ezzel együtt felhívja a figyelmet arra, hogy szombat délután érdemes lesz elkerülni a belvárost autóval, hogy a nagyobb fennakadások ne alakuljanak ki.

A felvonuláson bárki részt vehet, sőt a szervezők külön örülnek annak, ha legalább ezen a napon olyan is bringára ül, aki máskor nem használja ezt a közlekedési- és sporteszközt. Ahogy írják, hitvallásuk szerint ahol jó bringázni, ott jó élni.

A felvonulás rendőrség által biztosított, lezárt útvonalon halad végig, így családosan is könnyen részt lehet venni. Több külső kerületből, de még Szentendréről is a Kerékpárosklub által vezetett csapatokban lehet betekerni a Margit híd budai hídfőjétől induló menethez.

Honnan, hova, mikor?

  • A felvonulás 14:00-kor indul majd a budai alsó rakpart Margit hídtól északra eső szakaszáról. Az eseményt René van Hell a magyar kerékpározást több mint 10 éve támogató Hollandia nagykövete nyitja meg.
  • Az felvonulás a budai alsó rakpart–Műegyetem rakpart–Petőfi híd–Közraktár utca–pesti alsó rakpart–József Attila utca–Andrássy út–Bajza utca–Damjanich utca–Városliget útvonalon halad majd.
  • A felvonulást záró bringaemelés várhatóan 17:00-kor lesz a Városligetben, így a 18 órás Wales-Dánia focimeccsről sem marad le senki.

Hogyan?

A járványügyi védekezési szabályok enyhítése miatt a június 26-i bringás felvonuláson – más demonstrációkhoz hasonlóan – nem kell védettségi igazolványt felmutatni, és a maszkviselés sem kötelező. A szervezők viszont tudatosan a lehető legtágasabb helyeken vezető útvonalat választottak, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon