Hongkongban nyuszihotelben üdülnek a házikedvencek, amíg a gazdik távol vannak
Hongkongban nyuszihotelben üdülnek a házikedvencek, amíg a gazdik távol vannak

Hongkong külvárosában, egy klímával rendelkező, játszótérnek tűnő épületben nyulak kószálnak szerteszét. Néhányan fából készült kastélyokba másznak be, míg mások éppen egy pamut alagutat fedeznek fel.

A világ egyik legsűrűbben lakott városában, ahol a legtöbb lakás az egészen kicsitől a kis méretűig terjed, a nyulak igazán népszerű kis házikedvencek. Ha pedig gazdáik távol vannak, a nyulak szerelmesei készen állnak arra, hogy vigyázzanak magányos kis állatkákra a Bunny Style luxusüdülőben.

A nyuszi érző lény, nem játék!

Ez különösen igaz volt például januárban, miután  a COVID-19-re vonatkozó korlátozások feloldása után a Holdújév alkalmából és a Nyúl évének köszöntésével felpörögtek az utazások.

Donna Li, a Bunny Style tulajdonosa elmondta, hogy az ünnepre minden helyük elfogyott, a nyuszikat pedig az ott töltött idő alatt rendszeres testmozgással, bulikkal, gyógyfürdői kezelésekkel és sok sárgarépával kényeztették.

Célunk, hogy biztonságos környezetet biztosítsunk a nyuszik számára

– mondta Li.

Li, akinek két saját nyuszija van, tavaly júniusban hozta létre a Bunny Style-t, elsőként egy játszószobával kezdte, ahol a nyulak szabadon ugrálhattak és kicsit fellélegezhettek a hongkongi meleg, párás időjárása alól.

Először is az volt az ötletem, hogy biztonságos és megfelelő hőmérsékletű beltéri játékteret alakítsak ki a nyulak számára” – mondta Li.

Amikor a kormány tavaly szeptemberben megkezdte a COVID-19-re vonatkozó korlátozások feloldását, Li úgy érezte, szükségét lesz erre a szolgáltatásra és gyorsan kapott a lehetőségen. Karácsonykor tele volt a nyusziszálló és Li már megkezdte a foglalásokat húsvétra is.

Azt hiszem, a nyulak megértik, amit az emberek mondanak. Érzékelhetik, hogy kedvesek vagyunk-e velük, és megfelelően vigyázunk-e rájuk” – mondta Li. „Így amikor vigyázok rájuk, sokat beszélgetek velük, sokszor elmondom nekik, hogy milyen szépek és aranyosak„.

Élő közvetítés és videoklipek is a gazdik rendelkezésére állnak, „így láthatjuk, hogy nyuszink aktívan ugrál és jól érzi magát” – mondta Rainbow Li, aki az interneten találta meg Bunny Style-t, és oda vitte a nyulát, miközben párjával karácsonykor elutaztak.

A Bunny Style körülbelül 15 dollárba kerül éjszakánként, fél óra felügyelt játékidővel együtt. A kozmetikai kezelések és a speciális menüelemek felár ellenében vehetők igénybe.

(forrás: independent.co.uk)

search icon