Ingyenes divatbemutató a fenntarthatóság jegyében
Ingyenes divatbemutató a fenntarthatóság jegyében

A fenntartható öltözködés jegyében Rezes Judit színésznő, Tihanyi Ildikó jelmeztervező és a Delta Produkció divatbemutatóra és egész napos rendezvénysorozatra várja az érdeklődőket május 4-én a Merlin Színházban.

Az alkotók célja, hogy hiteles képviselőkkel, a fenntarthatóság iránt a magánéletükben is elhivatott művészek, színésznők, tervezők segítségével értelmezzék és fókuszba helyezzék a környezettudatos, fenntartható divat fogalmát. A látványos show a témához kapcsolódó további programokkal egészül ki napközben, hogy átfogó képet adjon arról, mit tehetünk mi magunk a tudatosságért.

A Delta Produkció közleményében olvasható, hogy az alkotók felkérésére tíz színésznő – Balla Eszter, Borbély Alexandra, Döbrösi Laura, Eke Angéla, Für Anikó, Grisnik Petra, Péterfy Bori, Sztarenki Dóra, Takács Nóra Diána, Trokán Anna – vállalta, hogy a számára kedves, de már nem hordott ruhadarabjait divattervezők alakítsák át. Az újraálmodott öltözékeket a színésznők nagyszabású show keretében mutatják be a kifutón.

A ruhákat öt divattervező, – Amore.Kiss.Tibi, Balint Sara Bridal, Pinkponilo, Poláková Réka és Szarvas Valentin – valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textil- és divattervező szakos hallgatóiból álló öt csapat alkotja újra. Az est koreográfusa Duda Éva lesz, aki társulata táncosaival a divattervezők saját kollekcióit kelti életre és különleges produkcióval készül Horányi Juli énekesnő is. Bemutatkoznak a Magyar Képzőművészeti Egyetem látványtervező szakos hallgatóinak jelmezei is, valamint Tihanyi Ildi műanyag palackokból alkotott látványruhái.

A 44. Budapesti Tavaszi Fesztivál részeként megvalósuló programsorozat alternatívát mutat a fenntartható öltözködés megvalósítására a hétköznapokban. A regisztrációval kapcsolatos információk, a Delta Produkció weboldalán érhetők el.

A környezettudatos életmód, a Planet Budapest 2023 fenntarthatósági expón is a kiemelt témák közé tartozott. A rendezvényen a hazai divatipar számos neves képviselője vett részt, értékes előadásokat és innovatív megoldásokat prezentálva az érdeklődők számára.

(Delta Produkció)

Fotó: Canva

search icon