Itt a cserélhető fejű bambuszborotva
Itt a cserélhető fejű bambuszborotva

Svédországban kapható először a Bic szén-dioxid semleges bambusz nyelű borotvája, melynek csomagolása sem tartalmaz műanyagot.

A papír csomagolásban elérhető bambuszborotvához rögtön pótfejeket is csomagolt a gyártó, mely egyébként a világ egyik legnagyobb eldobható termékekkel, például öngyújtókkal és tollakkal foglalkozó vállalata.

A bambuszból készült borotva a termékpalettájuk jelentős részét képező műanyagnyelű eldobható borotváik alternatívájaként jelent meg, hiszen a cég számára egyre égetőbb kérdés, hogy lépést tartson a tudatos fogyasztói trendekkel. Ezzel együtt ez a borotva sem mentes teljesen a műanyagtól, az öt pengés fej műanyag foglalatba ágyazott.

A Bic Bamboo nyele olyan bambuszból készül, mely felelős gazdálkodásból származik. Emellett a cég egy környezetvédelmi szolgáltató céggel együttműködve olyan fenntartható mezőgazdasági projekteket támogat Kenyában, melyek lehetővé teszik, hogy a borotva szén-dioxid semleges legyen. A bambusz sok tekintetben fenntartható alternatívája lehet a fa és műanyag alapanyagoknak a mindennapokban, amelyről mi is írtunk már korábban.

Ezzel együtt ha borotválkozásra adnánk a fejünket, talán a bambusznál is tartósabb és legalábbis hosszútávon mindenképp kisebb karbonlábnyomú alternatívát jelenthetnek cserélhető pengéjű fém borotvák. Ha ezek közül választunk minőségi darabot, jó eséllyel még utódaink is használhatják majd.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

Borítóképünk illusztráció!

search icon