Itt az első kóser mesterséges hús
Itt az első kóser mesterséges hús

Bár a steak még nem engedélyezett eladásra vagy fogyasztásra, a hatósági jóváhagyás még ebben az évben várható. A rabbi kósersági döntése megnyitja az ország lakosságának nagy százaléka előtt az ajtót, amint a hús eléri a jóváhagyást.

Az Aleph Farms nevű, termesztett húsokat gyártó startup cég iparági elsőséget ért el. A kóser szabályokat betartó zsidó emberek, akik csak rabbi által megáldott ételt fogyasztanak, fogyaszthatják a tenyésztett állati sejtekből előállított steaket.

Ez a döntés nemcsak az Aleph Farms, mint vállalat, hanem az egész termesztett húsipar számára is jelentős. Megalapozza a társadalomban a hagyományok és az innováció kereszteződéséről szóló, befogadó nyilvános vitát

– mondta Didier Toubia, az Aleph Farms társalapítója és vezérigazgatója egy nyilatkozatban.

Az igazgató hozzátette, hogy nagyon örülnek annak, hogy a fogyasztók egyre nagyobb csoportja élvezheti termékeiket vallástól függetlenül. Az Aleph szerint a kóser hús iránti kereslet világszerte növekszik. A várakozások szerint 2030-ra ez a kereslet globálisan több mint 100 milliárd dollárt fog elérni. A kereslet az Egyesült Államokban, Franciaországban és Izraelben növekszik, amelyek együttesen a globális zsidó lakosság több mint 86 százalékát teszik ki.

Az Aleph Farms elmondása szerint szorosan együttműködik a szabályozó hatóságokkal világszerte a kereskedelmi bevezetés előkészítése érdekében. Az első termék, amelyet piacra dobnak, egy tenyésztett marhaszelet lesz. Emellett különböző steakdarabokat, valamint tenyésztett sejtekből előállított kollagént is fejlesztenek.

Az Aleph Farms azt mondja, hogy muszlim, hindu és más vallási hatóságokkal is kapcsolatban állnak, hogy termékeik életképes étrendi lehetőségként legyenek tanúsítva a különböző vallási gyakorlatot folytató csoportok számára.

(Forrás: greenqueen.com)

search icon