Kedvenceitek a Greendexen 2021-ben – Kis ragadozók, vakondok, rovarok a ház körül
Kedvenceitek a Greendexen 2021-ben – Kis ragadozók, vakondok, rovarok a ház körül

A kattintásokból úgy tűnik, idén nagyon érdekeltek benneteket azok a cikkek, amelyek a kertben és a ház körül élő kártevőkről szólnak. Leginkább persze az, hogy hogyan riaszthatjátok el őket, vagy hogyan szabadulhattok meg tőlük természetes módon. Szerencsére ti sem kedvelitek a vegyszeres megoldásokat.

Kigyűjtöttük nektek a legnépszerűbb cikkeket, ha kimaradt volna valamelyik! Nem valami meghitt téma, ám a jövő évre is hasznos lehet.

A ravasz, a torkos és a négy bandita: hívatlan ragadozók a városban és a kertben

Gyakori jelenség a ház körül ólálkodó, vadászó ragadozók látványa. A nyest, a nyuszt, a menyét, a görény és a borz sok bosszúságot okozhat a ház körül, még akkor is, ha valójában nem feltétlenül kártékony a jelenlétük.

Az alábbi cikkben szakértő segítségével gyűjtöttük össze, mi mindent tehetsz, ha szeretnéd elriasztani ezeket a hívatlan vendégeket.

Hogyan védekezzünk a hangyák ellen természetes módon?

A kertben igazi öröm a jelenlétük, a lakásban azonban annál kevésbé. Bárhol felbukkanhatnak. Téglaházban, panellakásban, fából készült létesítményben, családi vagy társasházban egyaránt. Legfőképp otthonunknak abban a részében telepednek meg, ahol vizet, folyamatos élelemforrást és ideális körülményeket találnak.

Higiéniai szempontból nem igazán jó jel, ha beköltöznek az otthonodba. Azonban ha szabadulnál tőlük, fontos ismerni, hogyan teheted meg mindezt természetes módon. Alábbi cikkünkben ezekre kínálunk praktikákat.

hangya baba kéz
A hangyák egészségügyi szempontból sem kívánatosak.

Be vagyunk poloskázva? 11 + 1 tipp a büdösbogarak ellen

Nem lehet meglepő, hogy 2021 egyik legnépszerűbb olvasmánya a poloskák elleni védekezés témaköre volt. Nem nagyon találkoztunk még olyannal, aki szeretettel ölelné keblére ezeket az invazív élőlényeket. A legkisebb résekbe is beférnek, kártékonyak, és rengetegen vannak.

Emellett nem igazán van természetes ellenségük, ezért megszabadulni sem könnyű tőlük. Mi azért mégis megpróbáltuk összegyűjteni, hogy mi mindent tehetsz, ha nem szeretnéd vegyszerrel telebombázni az otthonodat és környékét.

zöld poloska
Innen nézve egész mókás.

Darazsak a ház körül: védekezz ellenük környezetbarát eszközökkel!

A meleg idő beköszöntével a darazsak is megjelennek. Sok esetben agresszíven támadnak, és allergiás rohamot idéznek elő.

Jelenlétük tehát minden, csak nem kívánatos. Még akkor is így van, ha tevékenységük általában inkább hasznosnak mondható.

Elriasztásuk ezért sokkal jobb megoldás lehet, mint a kiirtásuk. Alábbi cikkünkben ehhez adtunk természetes megoldásokat.

darázs növény
A darazsakat különösen utáljuk.

Kertünk vakond nélkül

A kertészkedők nagy ellensége a vakond. Szegény kis fekete flótás sokszor válik méreg áldozatává. 

Habár sok borsot törhet az orrunk alá, azért érdemes inkább megismerni és körüljárni a problémát ahelyett, hogy egyből a méreg után nyúlnánk.

Alábbi cikkünkben a vakond ökoszisztémában betöltött szerepét bemutatva igyekeztünk hű képet adni az állatkáról. Ha pedig mégis az elriasztás mellett döntenél, erre is nyújtunk megoldást az alábbi cikkben.

vakond föld
Sokan nem szeretik a vakondot.
search icon