Készülj a tavaszra lakásban és kertben egyaránt!

Készülj a tavaszra lakásban és kertben egyaránt!
Készülj a tavaszra lakásban és kertben egyaránt!

A tavasz a természet ébredéséről szól. Ezt pedig hol máshol érhetnénk tetten, mint a kertünkben vagy az erkélyünkön? Lássuk, hogyan készülhetünk a legjobban várt évszakra, és miként töltődhetünk fel akár a legkisebb zöldfelület segítségével!

Február vége az az időszak, amikor nem vágyunk már másra, mint némi napfényre és színre, ezt pedig elsősorban a természetből tudjuk magunkba szívni. Szerencsére nem kell ahhoz óriási kert (bár van, akinek ez az igazi terápia), hogy ráhangolódjunk a rügyező fákra és a madarak énekére.

Ha igazi feltöltődésre vágysz, és hiányzik a növények, a természet közelsége, alábbi cikkeink között biztosan találsz majd olyat, amely segít abban, hogy kívül-belül tavaszi hangulatba kerülj.

Kezdjük a szobában: a szobanövények igazi értékek!

Ha nincs lehetőséged erkélyen vagy kertben tevékenykedni, a lakás is szuper teret ad arra, hogy kiéld a növények iránti szereteted. A szobanövények csodás levegőtisztítók lehetnek, de inkább az irántuk érzett gondoskodás, színes leveleik és virágaik nyújtják az igazi élvezetet.

Tavasszal bátran szerezz be pár új szépséget! Mutatunk néhány ötletet:

szobanövény cserép kéz föld kesztyű
A tavasz a szobanövények életében is változásokat hozhat.

Szobanövény-szaporítás mesterfokon

Ha tavasz, akkor átültetés, szaporítás, nagytakarítás leveles barátaid között! A szaporításnak számos módszere van, érdemes minél többet kipróbálni. Igazi dzsungelt hozhatsz létre az otthonodban, ehhez adunk neked tippeket az alábbi cikkben:

A paradicsompalántázás ideje is eljön!

Az egyik legnépszerűbb zöldségről (gyümölcsről) beszélünk, hiszen számos ételünk alapja, lédús, finom ízével pedig ezerféleképpen megörvendeztethet minket. Nem mellesleg a február vége, március eleje az az időszak, amikor a kis paradicsommagok földbe kerülnek, hogy aztán májusban szabadföldbe ültetve növekedésnek induljanak, nyáron pedig okot adjanak arra, hogy minden létező formában elfogyasszuk őket.

Ez a paradicsomkisokos segít majd neked abban, hogy gyönyörű és ízletes növényeket nevelj:

paradicsompalánták cserepek
Szép lassan itt az ideje elültetni a paradicsommagokat!

Ha van elég tered, így vágj bele az erdőkerttervezésbe!

A tudatos kertészek februárban már javában terveznek, számolnak és írnak, hiszen az egészséges, permakultúrás kert alapja a tervezés és a megfigyelés! Az erdőkert igazi kaland, és óriási örömet tud nyújtani. Működj együtt a természettel, készíts erdőkertet, és meséld el nekünk, hogyan alakulnak a kalandjaid!

Ha még csak ismerkedsz a fogalommal, és szívesen megtudnál róla többet is, ez a cikk a segítségedre lesz:

répa retek cékla zöldségek

Itt a jó idő! Irány a piac!

Vannak, akik nem annyira vágynak saját kertészkedős élményekre, és nincs is ezzel semmi baj, hisz mindannyian máshogy találjuk meg a kapcsolódást a természethez. Ilyen lehet a minőségi, finom és valódi élelmiszerek beszerzése is, ami hol máshol lenne lehetséges, mint a piacon? Ráadásul a tavasz beköszöntével egyre több friss és szezonális finomság kerülhet a kosaradba. Hogy miért érdemes piacozni? Íme a mi érveink!

via GIPHY

search icon