„Magyarország Legjobb ESG Bankja” díjat nyert az MBH Bank
„Magyarország Legjobb ESG Bankja” díjat nyert az MBH Bank

A Capital Finance International (CFI.co) nemzetközi szervezet zsűrije az idei évben az MBH Banknak ítélte oda a „Magyarország Legjobb ESG Bankja” díjat. A példamutató vállalati tevékenységet díjazó szervezet értékelésében kiemelte az MBH Bank fenntarthatóságra irányuló szemléletformáló tevékenységét, az ESG kockázatok mérésére is kiterjedő finanszírozási gyakorlatát, az etikus irányítási folyamatokat, a munkavállalói jólét előtérbe helyezését és a bankcsoport természetvédelmi kezdeményezéseit.

Az MBH Bank a hazai gazdasági élet meghatározó szereplőjeként, számos olyan kezdeményezéssel és projekttel büszkélkedhet, amelyek alapján a CFI.co nemzetközi szervezet bírálóbizottsága érdemesnek találta a pénzintézetet a „Magyarország Legjobb ESG Bankja 2023” elismerésre. A zsűri a bankcsoport meghatározó tevékenységei közé sorolta a jogszabályi előírásokon túlmutató fenntarthatósági tevékenységeket, folyamatos szemléletformálási aktivitásait, valamint azt, hogy a hitelintézet üzleti lehetőségként is tekint a fenntarthatóságra. Az indoklásukban hangsúlyozták továbbá, hogy az MBH Bank példamutató módon figyelembe veszi a vezetői döntések során az ESG-kockázati tényezőket a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése és a klímapolitikai célok eléréséhez való hozzájárulás érdekében.

A zsűri megállapítása szerint, az MBH Bank felelős vállalatként és elsőrangú munkáltatóként transzparens és etikus irányítási folyamatokat integrál a belső és külső működésébe, valamint prioritásként kezeli munkatársai személyes és szakmai fejlődését. Kiemelt figyelmet fordít továbbá a munkavállalók fizikai és mentális egészségére, illetve fontosnak tartja a dolgozók ESG területet érintő edukációját és a környezetük iránti tudatosság fejlesztését.

A díj odaítélésében jelentős szerepet játszott az MBH Erdő létrehozása: a bankcsoport 2023-ban 10.000 facsemetét ültetett el a Dél-Dunántúlon – amelyet a tervek szerint minden évben megismétel majd a hitelintézet –, annak érdekében, hogy ezáltal ellensúlyozzák a bank saját szén-dioxid-kibocsátását, növeljék a banki belső elköteleződést, valamint felhívják az ügyfelek figyelmét a természetvédelem fontosságára.

Az MBH Bank mindig is kiemelt jelentőséggel kezelte az ESG területet, felelős pénzintézetként pedig élen kívánunk járni a környezetvédelmet érintő intézkedésekben. Az elmúlt évek során emiatt több olyan projekten is dolgoztunk, amelyekkel lépéseket tehetünk a fenntarthatóság irányába. Rendkívül büszkék vagyunk eddigi eredményeinkre és arra, hogy idén egy nemzetközi díjjal is elismerték ezen törekvéseinket. Az MBH Bank a későbbiekben is folytatni kívánja előremutató tevékenységét az ESG stratégiája mentén, és további nemzetközi megmérettetéseken vesz majd részt

– mondta Puskás András, az MBH Bank vezérigazgató-helyettese.

A CFI.co egy nyomtatott és online formában is elérhető nemzetközi folyóirat, amely üzleti, gazdasági és pénzügyi témákról számol be. A londoni székhelyű szervezet célja, hogy olvasói jobban megértsék a világgazdaságot befolyásoló és átalakító tényezőket, ennek érdekében elemzéseiben feltárja a változások lehetséges okait és mozgatórugóit. A CFI.co Awards díját azok a személyek és szervezetek nyerhetik el évről-évre, akik jelentősen hozzájárulnak a gazdaságok fejlődéséhez, és minden érdekelt számára hozzáadott értéket jelentenek.

(MBH Bank)

search icon