Németországban már több Teslát adnak el, mint Volkswagen Golfot
Németországban már több Teslát adnak el, mint Volkswagen Golfot

Most először történt meg, hogy több Tesla Model 3-at adtak el, mint Golfot. A novemberi számok alapján előbbiből 3 825, míg utóbbiból csupán 3 186 darab került értékesítésre.

Ez már csak azért is nagy eredmény, mert november végéig bezárólag közel 86 ezer Volkswagen Golfot adtak el Németországban, amivel messze megelőz bármely más modellt. A Golf visszaesése valószínűleg összefügg azzal is, hogy a globális chiphiány miatt a gyártók azokra a modellekre fókuszálnak, melyeket nagyobb haszonkulccsal tudják értékesíteni.

Ezzel együtt a Tesla sikere megkérdőjelezhetetlen. Az elektromos autók összesített részaránya az eladott autók között 20,3%, a plug-in hibrideké pedig 14,1% volt novemberben. Nemrég írtunk róla, hogy szeptemberben Európában a Tesla Model 3 volt a legkelendőbb autó.

Az elektromos modellek előretörése közben egyre kisebb a belsőégésű motorok részaránya, melyek azonban még mindig a többséget adják. A leglátványosabb csökkenések a dízelautóknál figyelhetők meg: a német adatok alapján novemberi értékesítési arányuk csak 15,8% volt. (Portfolio)

search icon