Rengeteg energiát spórolhatunk meg az alumínium újrahasznosításával
Rengeteg energiát spórolhatunk meg az alumínium újrahasznosításával

Ahogy már beszámoltunk róla, újrahasznosítási kampány indult Európa-szerte 16 országban, 19 helyszínen párhuzamosan, melynek magyarországi állomása Siófok.

A környezettudatosság a modern világunkban létfontosságú, hiszen csak egy bolygónk van, amiért tennünk kell. Az szelektív hulladékgyűjtést és az újrahasznosítás fontosságát népszerűsítő European Recycling Tour 2021 célja is az, hogy figyelmeztesse az embereket, köztereink tisztán tartására, ami egy olyan közös cél és érdek, amit csakis összefogással, közös erőfeszítéssel valósíthatunk meg.

Apró, de tudatos lépésekkel, mint például a helyes hulladékgyűjtés és tárolás, mindannyian lépésről-lépésre haladhatunk a fenntarthatóbb létért és az egészségesebb bolygóért.

A környezetvédelmi világnap hétvégéjén Európa-szerte látványos megmozdulásokkal találkozhatunk a vízpartokon, a nagyvárosok terein és a bevásárlóutcákban. Mindenfelé színes hátizsákos aktivisták kis csapatai igyekeznek rávenni minket arra, hogy tartsuk tisztán a közterületeket, a környezetünket és gondoskodjunk a fém italosdobozok újrahasznosításáról.

A nemzetközi eseményhez történő csatlakozásával Siófok azt bizonyítja, hogy elkötelezett a fenntarthatóság mellett, fontos számára az élhető és tiszta környezet megteremtése és a fenntartható turizmus felé történő elmozdulás. A város képviseletében a sajtótájékoztatón Bardócziné Dr. Molnár Anita alpolgármester beszélt a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás, a fenntarthatóság fontosságáról és arról, hogy mindannyian felelősséggel tartozunk azért, hogy az utánunk következő generációnak is épségben megmaradjon a bolygónk.

Egyetlen doboz újrahasznosításával annyi energiát spórolunk meg, amennyivel egy TV-t 3 órán keresztül üzemeltethetünk, azaz gyakorlatilag egyetlen sörös dobozzal fedezhetjük egy focimeccs megtekintését. Fontos kiemelni, hogy mindegyik aludoboz újrahasznosítható, függetlenül az alakjától, a külsejétől. Nem kell hozzá sok idő, egy újrahasznosított doboz 60 nap (8 hét) alatt visszakerülhet a boltok polcaira.

– mondta el Vida Péter a Returpack Kft. ügyvezetője megnyitó beszédében.

A European Recycling Tour 2021 elnevezésű projekt minden városban más-más színes installációt mutat be. Az Aranyparton kiállított alkotások mindegyikét alumínium italosdobozok inspirálták. Többek között megcsodálhatják a nemzetközileg is ismert és elismert alkotó: Csernatony-Lukács László, illetve Szabó Ágnes, Verebics Ágnes, Void Gergely, Orosz Richárd és Németh Zoltán MNU műveit.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon