Sikeres a hazai elektromobilitási program
Sikeres a hazai elektromobilitási program

2016 óta összesen csaknem 5500 elektromos autó és mintegy 500 robogó megvásárlására ítélt oda támogatást magánszemélyeknek és cégeknek, köztük a járványhelyzetben különösen nehéz helyzetbe került taxisoknak az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

 A klímát és a természeti értékeinket nem lehet üres jelmondatokkal megóvni, tettekre van szükség. A kormány ezért több intézkedéssel is támogatja, hogy a magyar családok, vállalkozások és intézmények környezetkímélő járműveket szerezhessenek be.

-mondta Schanda Tamás, az ITM parlamenti és stratégiai államtitkára államtitkára

Az államtitkár arról is beszámolt, hogy a felsőoktatási intézmények elektromosautó-beszerzéseit egy önálló konstrukció keretében, rendkívül kedvező feltételekkel támogatták. Az egyetemek összesen 119 személygépkocsihoz jutottak hozzá, és 69 töltőállomást tudtak így kiépíteni.
  

Ezzel nemcsak ahhoz járultunk hozzá, hogy csökkenjen a hazai károsanyag-kibocsátás, hanem ahhoz is, hogy a magyar felsőoktatás korszerű és gazdaságos eszközöket használhasson.

-tette hozzá az államtitkár

 Schanda Tamás kiemelte, hogy külön figyelmet fordítanak azokra az intézményekre, amelyek a nehéz időkben is azért dolgoznak, hogy a legelesettebbeken segítsenek. A karitatív szervezetek összesen 58 e-autót vásárolhattak a kormányzati támogatási lehetőséggel élve.

Az elektromos autókra egyébként még most is lehet pályázni ezen a linken. A pályázat feltétele egy magyarországi lakcímmel való rendelkezés illetve egy ügyfélkapus regisztráció, azonban a pályázási folyamat viszonylag összetett, így egy alaposabb utánajárás szükséges lehet. A femina a legtöbb fontos információt összegyűjtötte ebben a cikkében.

A napokban egyébként sok elektromobilitással kapcsolatos hír látott napvilágot, melyekből megtudhattuk, hogy az Európai Unió szinte minden országában nőtt az alternatív hajtású autók forgalma és részaránya, valamint azt is, hogy világszinten is az európai régióban fogy a legtöbb elektromos autó.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

(MTI)

search icon