Tőzsdére mehet Amerikában a műhús
Tőzsdére mehet Amerikában a műhús

Tőzsdére készül az amerikai Impossible Foods nevű műhúsgyártó cég, melynek tulajdonosai között olyan híres embereket is találunk, mint Jay-Z és Serena Williams.

Ezzel a húzással az amerikai növényi alapú húspiac 10 milliárd dollárosra nőhet, amiből csak az említett cég 4 milliárddal venné ki a részét.

Az elképesztő számok mögött tartalom is van. A 2011-ben alapított Impossible Foods kiskereskedelmi partnereinek száma tavaly 150-ről 20 ezerre nőtt, ami jól mutatja, mekkora potenciál van az iparágban, amelynek termékeit a fogyasztók is egyre inkább ismerik és keresik.

A műhúsok piaca tavaly 7 milliárd dolláros forgalmat bonyolított az USA-ban, ez 27%-os növekedést jelent egyetlen év alatt. Az egyre divatosabbá váló műhús már olyan mainstream helyeken is megjelent, mint a hagyományos gyorséttermek. Műhúsos hamburgerekkel már itthon is találkozhatunk.

Fontos viszont megjegyezni, hogy a műhús egyelőre nem laborban előállított „valódi” húst jelent, hanem növényi alapanyagokból készült megoldásokat, melyek annak ellenére, hogy sok tekintetben hasonlítanak a valódi húsra, 100%-ban növényi alapanyagokból készülnek.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

(Forbes)

search icon