Valentin-nap a budapesti állatkertben
Valentin-nap a budapesti állatkertben

Valentin-napon kétféle páros kedvezménnyel is kedveskednek a Fővárosi Állat- és Növénykert látogatóinknak: ma az esti Sárkány Éve Lampion Fesztiválra, hétvégén pedig az állatkertbe jöhetnek el a párok, párosok ketten egy jegy áráért.

Sok éve hagyomány a Fővárosi Állat- és Növénykert dolgozói számára, hogy Valentin-nap alkalmából páros kedvezményekkel kedveskednek a látogatóknak. Az idei Valentin-napon, azaz február 14-én, a Biodóm térségében található Sárkány Éve Lampion Fesztiválra kínálnak páros kedvezményt. A fesztivál kifejezetten esti, 17 és 21 óra között látogatható program, így azok is élhetnek a páros kedvezménnyel, akik napközben dolgoznak, iskolában vannak vagy más elfoglaltságuk van. Hétvégén pedig a napközbeni állatkerti látogatásra lesz páros kedvezmény, 17-én és 18-án, szombaton és vasárnap is.

A páros kedvezmény azt jelenti, hogy a párok, párosok ketten egy jegy áráért látogathatnak az állatkertbe. A szerda esti kedvezményt elsősorban a szerelmespároknak szánják, de hétvégi állatkerti páros kedvezmény testvérekre és barátokra is vonatkozik, továbbá minden olyan párosra, akik ketten valamilyen módon összetartoznak, és így együtt jönnek el az állatkertbe.

Állatfajaink ismerete, védelme és fenntartása a Planet Budapest 2023 fenntarthatósági expón is a kiemelt témák közé tartozott, melyet a 18 szigetből álló Your Planet című kiállítás mutatott be.

Az állatkert tájékoztatója a szerelmespárokat illetően kitér arra is, hogy a Sárkány Éve Lampion Fesztivál igazán romantikus program, ráadásul a Valentin-nap tematikájához kapcsolódó lampion kompozíciókat is meg lehet tekinteni. Az egyik ilyen kompozíció a bejárat közelében lévő lótusz kapu. A lótusz a kínai kultúrában a tisztaság és a nemesség mellett a szerelem, a szerelmesek közötti kötődés és a házastársi kapcsolat szimbóluma is.

További érdekesség a hattyú kompozíció a képkerettel, amely a Lampion Fesztivál látogatóinak egyik kedvelt szelfihelyszíne. A hattyú a kínai civilizáció világában a szépségen és az elegancián túl a szerelmet és a hűséget jelképezi. A hattyúk a természetben monogám állatok, tehát tartós párkapcsolatban élnek. Így a szervezők a hattyú kompozíciót is ajánlják a szerelmespároknak, mint olyan helyszínt, ahol érdemes közösen elidőzni.

(Fővárosi Állat- és Növénykert)

Fotó: Pixabay

search icon