BringaBörze a fővárosban – programajánló
BringaBörze a fővárosban – programajánló

Hagyományteremtő szándékkal indítja útjára 2022. március 27-én a Fény Utcai Piac és Kereskedelmi Központ a Budai BringaBörzét, emellett ugyanezen a napon a Marczibányi téri Művelődési Központ is számos bringás és nem bringás programmal várja a látogatókat.

A Budai BringaBörze és Chill néven futó közös rendezvény a környezettudatosság és a zöld közlekedés jegyében várja a látogatókat. A BringaBörzén bárki értékesítheti használt kerékpárjait, rollerjeit, vagy éppen be is szerezhet egyet.

A Piac a rendezvényt jótékonysági kezdeményezéssel is összeköti: a rendezvény alatt az árusító asztalok bérleti díjának egy részét a Budapest Bike Maffia szervezetnek adja, akik arról ismertek, hogy kerékpárral járják az utcákat és rászorulók részére szállítanak így ételt, de számos más jótékonysági projektben is részt vesznek.

A Fény Utcai Piac klasszikus tevékenysége mellett egyre inkább szélesítse a profilját. Ennek keretében valósul meg a mostani program, a piactól mindössze pár perc sétára található Marczibányi Téri Művelődési Központtal együttműködésben.

A hónap utolsó vasárnapján 10.00 órától késő délutánig számos program várja a gyerekeket és felnőtteket, bringásokat és nem bringásokat a Marczi területén; ez a helyszín gondoskodik a rendezvény nevében szereplő „Chill” részért.

A művelődési központnál lesz többek között bringás program kicsiknek és nagyoknak, Farkasházi Réka és a Tintanyúl – Életmesék gyerekkoncert, a kertben a Budapest Bike Maffia fog bográcsot készíteni, lesz táncperformansz, DJ-k és még számos, izgalmas szórakozási lehetőség várja a látogatókat.

Ahogy közleményükben írják, a Fény Utcai Piacon frissen vásárolt kétkerekűvel a Lövőház utcán feltekerve a Marczi udvarán ingyenes bringaszerviz is várja a nagyérdeműt, így egyből lesz lehetőség a láncolajozásra, pumpálásra és az ülés megemelésére is.

search icon