Fotókiállítás nyílt a Normafa Síház Étteremben
Fotókiállítás nyílt a Normafa Síház Étteremben

A Mi Normafánk című fotópályázat legjobbjait bemutató kiállítás nyílt a Normafa Síház Étteremben. A közösségi fotógyűjtésre 182 fotó érkezett be, a közönségszavazásra csaknem 3500 szavazatot adtak le.

A fotókiállításon a pályázat legjobb 40 képe, ezen belül pedig a zsűri által kiválasztott három kategória fő- és közönségdíjas fényképei láthatóak. A szervezők közleménye szerint a fotópályázatot közösségi fotó- és emlékgyűjtés céljából hirdette meg a Normafa Síház Étterem. A pályázatra három kategóriában várták amatőr és profi fotósok képeit, hogy mindenki megoszthassa Budapest egyik legkedveltebb kiránduló és kulturális helyszínéhez kapcsolódó élményeit.

A közösségi fotógyűjtésre 182 fotó érkezett be. A beérkezett képek előválogatását a Normafa Síház Étterem szakmai csapata végezte. Az előszűrt képek közül a zsűri fotóesztétikai, történelmi hitelességi és narratív szempontok figyelembevételével választotta ki a kategóriagyőztes képeket és a fődíjas felvételt, mindemellett egy közönségkedvenc kép is született.

A zsűri tagja volt Kallós Judit, a Hegyvidék Galéria művészeti vezetője; Králik Dániel fotográfus, operatőr; Sikota Krisztina, a Várkapitányság turisztikai, kulturális és kommunikációs vezérigazgató-helyettese, a Hegyvidéki Önkormányzat képviselője; Szabó Krisztina, a Hegyvidéki Önkormányzat kommunikációs vezetője és Vajda Márton, a Normafa Síház Étterem képviselője.

Az „Archív fotók” kategóriáját Bürger Nándor Családi síelés című fotója nyerte, megidézve a hamisítatlan normafás téli csúszásokat. A „Természet, sport, életképek” kategória győztes alkotása Baracskai Eszter Viharos szerelem című munkája lett. Tóth Csaba Virágvölgyi vasútállomás című képe pedig nemcsak a „Helyszínek, terek, épületek” kategória legjobbja lett, hanem elnyerte a fődíjat is.

A közönségszavazásra csaknem 3500 szavazat érkezett. Ezek közül a legtöbb, 744 szavazatot Czika Balázs Teljes gőzzel című képe kapta. A díjazottak 40-100.000 forint értékű utalványt nyertek a Normafa Síház Étterembe.

A kiállítást március végéig lehet megtekinteni a Normafa Síház Étteremben.

Bolygónk természeti értékeinek, szemet gyönyörködtető tájainak megismerése, óvása és megőrzése kiemelt téma volt a Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expón. A Your Planet elnevezésű kiállításon az érdeklődők megtudhatták, hogy miként tehetnek lépéseket egy fenntarthatóbb élet felé, hogy ilyen módon részt vegyenek a természet védelmében.

Forrás: MTI
Kiemelt kép: A Normafa síház 1940-ben; Fortepan / Gesler Péter

search icon