Ha természetközeli programot keresel, érdemes lehet ellátogatni a hazai nemzeti parkokba!
Ha természetközeli programot keresel, érdemes lehet ellátogatni a hazai nemzeti parkokba!

Az nyár közeledtével az Agrárminisztérium hívta fel a figyelmet a hazai nemzeti parkok változatos kínálatára mely közt mindenki találhat biztonságos és megfizethető programot.

Mind a 10 magyarországi nemzeti park várja már látogatókat, a parkok ökoturisztikai létesítményei és programjai pedig minden korosztály számára kínálnak tartalmas kikapcsolódást.

A közelgő pünkösdi hosszúhétvégére (május 22-24.) a nemzeti parki igazgatóságok különösen színes programokkal készülnek. A Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban például e-kerékpár túrán fedezhetjük fel Tihany szépségeit, míg a Kiskunsági Nemzeti Parkban például a Csaj-tó környékén a javában zajló fiókanevelést tudjuk meglesni.

Ha a Duna-Ipoly Nemzeti Parkba látogatunk el, akkor magyar szürke marhák közt is sétálgathatunk, miközben megtekintjük a virágpompás kaszálókat és a madaraktól hangos legelőket, de különleges kalandot rejtenek az park mocsarai is.

Az Őrségben tőzegmohás lápréten, könnyű túra során mutatják be a lápok titokzatos világát és az éppen virágzó növényritkaságokat, köztük a nemzeti park egyik legjelentősebb és leghíresebb fokozottan védett részét a szőcei láprétet és patakvölgyet.

Bármerre indulunk tehát, egészen biztosan találunk kedvünkre való programot, hiszen a fentiek csak részletét képezik annak a kavalkádnak, amellyel a végre újra látogatható nemzeti parkok várják a látogatókat.

Mielőtt elindulnánk érdemes felkeresni a nemzeti park igazgatóságok online felületeit, ahol tájékozódhatunk a programokról, ahol szükséges regisztrálhatunk rájuk, illetve az aktuális járványügyi előírásokról is tájékozódhatunk.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

(MTI)

search icon