Így készíts házilag hajöblítőt!
Így készíts házilag hajöblítőt!

Szereted ha ragyog a hajad? Ma már az üzletekben milliónyi terméket találsz, mellyel szebbé varázsolhatod a hajad, ezek azonban sokszor vegyszerekkel vannak telepakolva melyek sem neked, sem a környezetnek nem tesznek jót.

A természetes összetevőket tartalmazó készítményeket sokszor igencsak borsos áron mérik. Miért ne készítenéd el magad a természetes összetevőkből álló hajöblítőd, mellyel táplálhatod és élénké teheted a hajad?

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Patricia Hernandez (@zeroquestpeople) által megosztott bejegyzés

Ha erősíteni akarod a barna hajszíned, akkor érdemes a kávéhoz nyúlni. Főzz le egy kávét, hagyd lehűlni, majd keverd el egy pohár vízben és már öblíthetsz is. Ha igazán spórolósan oldanád meg, akkor kávézaccból is főzheted az öblítőd alapját. A kávéban lévő tápanyagok ápolják majd a hajad, a koffein pedig a hajnövekedést is serkentheti.

Legalább ilyen jó eredményeket tudsz elérni vörös hajszíned erősítésére, ha hibiszkuszt használsz. Forrázd le a hibiszkuszt és hagyd állni 30 percig. Miután leszűrted és kihűlt, már használhatod is a rengeteg vitamint és aminosavat tartalmazó öblítőt, ami szintén elősegíti a hajad növekedését is.

A szőke hajnál, ahogy korábban a természetes hajfestésről szólva már írtuk, a kamilla lehet a tuti tipp. A hibiszkuszhoz hasonlóan elkészített kamillateát is lehűlve tudjuk alkalmazni. Hajvilágosító hatását ráadásul fokozhatja, ha a használat után kimegyünk a napra. Arra viszont figyeljünk, hogy túlzott használata károsíthatja a hajat!

search icon