Jó hír a budapesti villanyautósok számára!
Jó hír a budapesti villanyautósok számára!

16 új töltőponttal várják az elektromos autók tulajdonosait a MOM Park bevásárlóközpont parkolójában. A központ a korábbi töltőik cseréjével és a további új töltőkkel a megnövekedett ügyféligényekre reagált, hiszen az országos trendet követve a MOM Park látogatói közül is egyre többen rendelkeznek elektromos autóval.

A nyilvános töltőket az E.ON telepítette és üzemelteti, és a DrivE.ON applikáción keresztül vehetők igénybe az alkalmazásban megszabott tarifáért. Az energiacég az itt elhelyezett e-töltőkkel együtt már közel 160 nyilvános töltőállomással rendelkezik.

Áprilistól már használhatók a MOM Park új töltői

A környezettudatos közlekedés vásárlóink körében is népszerű, amiben partnerek szeretnénk lenni; immár 16 korszerű töltőponton biztosítjuk a töltés lehetőségét elektromos autóval érkező látogatóink számára a bevásárlóközpontban való tartózkodás ideje alatt, ezzel is közösen ügyelve környezetünkre.

–mondta Szegedi Anna, a MOM Parkmarketing és PR igazgatója.

Ahogy korábbi cikkünkben írtuk, a nyilvános töltők számának növelése lehet az elektromos autózás berobbanásának a kulcsa hazánkban. Ezt a legtöbb érintett szereplő hasonlóképp gondolja, a kormány ennek megfelelően az évtized végére 5900-ra emelje országszerte az elérhető töltőpontok számát.

Ennek szükségességét az E.ON közleményei is aláhúzza, hiszen ahogy írják, Magyarországon az elmúlt egy évben a töltések száma 25 százalékkal, míg az erre fordított energia 30 százalékkal nőtt a nyilvános töltőállomásokon. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) nemrég végzett kutatása szerint tavaly összesen 7,1 gigawattóra (GWh) energiával „tankolták meg” autóikat a nyilvánosan elérhető töltőkön az elektromos autót vezetők.

Az E.ON által üzemeltetett töltők egyébként megújuló forrásból származó, teljes mértékben zöld energiával látják el az autókat, a most átadott töltőpontokkal pedig 160-ra nőtt hazai hálózatuk száma.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon