Katasztrófák sorát hagyjuk az utókorra?
Katasztrófák sorát hagyjuk az utókorra?

Még nem késő változtatni, hogy elkerüljük a ránk és az utókorra leselkedő fenyegetéseket, azonban ehhez elengedhetetlenül fontos, hogy tisztán lássuk, hogyan állunk most. A Zöldunió online kiadványa a következményekkel való szembenézés elősegítésére – az alapfogalmak és a tendenciák értelmezése mellett – 2021-re vonatkozó előrejelzést is ad.

Nagy vonalakban mindannyian tisztában vagyunk a ránk leselkedő globális fenyegetésekkel. Kevesen vannak azonban, akik pontosan tudják, mit is jelent egy-egy fogalom, a hozzájuk tartozó számadatokkal pedig még kevesebben vannak tisztában. Ahhoz viszont, hogy a globális klímaváltozást vagy a biodiverzitás csökkenését meg tudjuk állítani, ezeket az adatokat is ismernünk kell.

Ebben nyújt értékes segítséget a Zöldunió több mint 100 oldalas online kiadványa, melyből bárki megértheti a minket körülvevő komplex rendszerek működését és ezek problémáit. Témakörei közt megtalálható a környezeti, a társadalmi és a gazdasági alrendszer összes fontosabb eleme, a biodiverzitástól a hulladékkezelésen át az elektromobilitásig. Az egyes témákhoz kapcsolódó előrejelzések segítenek képbe kerülni, megtudhatjuk, hogy milyen tendenciák várhatóak a közeljövőben.

A Zöldunió kiadványát erre a linkre kattintva lehet letölteni.

A színes, számtalan ábrával és képpel illusztrált kiadvány hasznos olvasmány mindenki számára, akit érdekel Földünk jövője, és akik a környezet- és természetvédelemmel kapcsolatos tartalmakat rendszeresebben használják, például oktatási céllal.

Rengeteg fontos információ vár még rád! Nézz szét!

search icon