Elérhető az MME online Akadémia
Elérhető az MME online Akadémia

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) új fejlesztéssel lepte meg megújult honlapján a madárvilág iránt érdeklődőket. A Tudástár menüpont Akadémia funkcióval bővült, amely ingyenes e-learning anyagokat tartalmaz.

Az MME Akadémia célja, hogy betekintést nyújtson a madarak világába a kezdő madármegfigyelőktől akár a profi madarászokig, természetbarátokig. A kurzusok összeállítása lehetővé teszi, hogy az érdeklődők a tudásszintjüknek megfelelő képzést választhassanak, és azt egyéni ütemedben végezhessék el. A platformot a szervezet folyamatosan fejleszti, így a tervek szerint mindenki megtalálja majd a saját fejlettségi szintjéhez igazodó anyagokat. Az élvezetes tanulást számtalan játék, grafika, fotó, videó és teszt segíti.

A fejlesztés a „Közösen a természetért” című pályázat kereteiből valósult meg, és jelenleg négy kurzus várja a tanulni vágyókat:

Madárismeret I. képzés a madarak világával még éppen csak ismerkedőknek, mely segítséget nyújt a madarak határozásához.  A megszerzett tudás egy negyven kérdéses kvíz segítségével tesztelhető.

Madárbarát kert képzés a természetvédelemért aktívan tenni vágyóknak, kerttervezési lépésekkel, a madárvédelmi eszközök bemutatásával.

Madárbarát településfejlesztés kurzus a települések döntéshozóinak, segítséget nyújtva a természetközeli városvezetés kialakításához.

Madárbarát gazdálkodó képzés azok számára, akik szeretnék megismerni a természetkímélő gazdálkodás alapelveit, módszereit.

A képzéssel kapcsolatos további részletek az MME Akadémia weboldalon érhetők el.

(MME)

search icon